Χαλάνδρι : Μέτρα προστασίας στα δημοτικά σχολεία του Δήμου

Χαλάνδρι : Μέτρα προστασίας στα δημοτικά σχολεία του Δήμου

Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας τμημάτων σε δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου, η δημοτική Αρχή ενημερώνει ότι κατά την επαναλειτουργία των σχολείων ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, στα πλαίσια της αρμοδιότητας των δήμων, για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας.

Διανεμήθηκαν εκ νέου μάσκες (2 ανά μαθητή και εκπαιδευτικό) από την προμήθεια της ΚΕΔΕ. Πέραν αυτών που είχαν διανεμηθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς με μέριμνα και προμήθεια του Δήμου.

Όλα τα σχολεία εφοδιάστηκαν με τις απαραίτητες πιστώσεις, μέσω της Σχολικής Επιτροπής.

Εγκαίρως λήφθηκε μέριμνα για την τοποθέτηση του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας και δόθηκαν σχετικές οδηγίες.

Έγινε προμήθεια 125 τάμπλετ για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, τα οποία δόθηκαν στους μαθητές μέσω των δ/ντών των σχολείων.

Μετά την αναστολή λειτουργίας, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, μεμονωμένων τμημάτων στο 1ο, 9ο και 5ο Δημοτικό,ο Δήμος Χαλανδρίου διενέργησε άμεσα απολυμάνσεις και παράλληλα οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές /ντριες όλων των σχολείων για την περίπτωση που απαιτηθεί η λήψη περαιτέρω μέτρων.

Για τη διενέργεια δωρεάν μοριακών τεστ ανίχνευσης Covid-19 για τους μαθητές μέχρι 16 ετών και τις οικογένειές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΙΚΑ Χαλανδρίου (Δημοσθένους 8).

Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου παραμένει σταθερά υπέρ της θέσης που εκφράστηκε και με ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και πρόσληψη του αναγκαίου διδακτικού προσωπικού, που αποτελούν πάγια αιτήματα της σχολικής κοινότητας για την αποτελεσματική προστασία από τον κορονοϊό, αιτήματα που δεν έγιναν όμως δεκτά από την Πολιτεία.