Περιφέρεια Αττικής: « Στόχος μας να λειτουργούμε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα» Τηλεδιάσκεψη Δημάρχων Αττικής, του Υπουργού Δικαιοσύνης και του (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ)

Περιφέρεια Αττικής: « Στόχος μας να λειτουργούμε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα» Τηλεδιάσκεψη Δημάρχων Αττικής, του Υπουργού Δικαιοσύνης και του (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ)

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη Δημάρχων Αττικής, με τη συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, του Προέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ) Γ. Καταπόδη και του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ι.Χαλκιά.

Γ. Πατούλης: « Στόχος μας να λειτουργούμε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα προς όφελος των πολιτών με ισχυρό σύμμαχο τις Ανεξάρτητες Αρχές που συμβάλλουν ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση»

Οι τρόποι αποτελεσματικότερης διασφάλισης της νομιμότητας και της διαφάνειας στη λειτουργία και των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης Δημάρχων της Αττικής με τον υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ) Γ. Καταπόδης, ο Προέδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ι.Χαλκιάς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

Κατά την αρχική του τοποθέτηση ο κ. Πατούλης τόνισε πως οι Ανεξάρτητες Αρχές, μέσω των ελεγχτικών μηχανισμών τους αποτελούν έναν ισχυρό σύμμαχο για την Αυτοδιοίκηση στην προσπάθεια της να λειτουργεί με νομιμότητα και διαφάνεια, προς όφελος των πολιτών. «Τόσο με το υπ. Δικαιοσύνης και προσωπικά με τον υπουργό κ. Τσιάρα, όσο και με τις Ανεξάρτητες Αρχές έχουμε οικοδομήσει μία γόνιμη συνεργασία προκειμένου συνεχώς να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, αλλά και να ισχυροποιούμε τις δικλείδες ασφαλείας που μας επιτρέπουν να λειτουργούμε σε καθεστώς πλήρους νομιμότητας, το οποίο είναι και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας», ανέφερε.

Ο υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας επισήμανε πως στόχος είναι να προσαρμόζεται η όποια νομολογία σε περίπτωση που απαιτείται, με στόχο να διευκολύνεται το έργο της Αυτοδιοίκησης και εξήρε το επίπεδο συνεργασίας του με την Περιφέρεια. «Κοινός μας στόχος με την Αυτοδιοίκηση είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και προς αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε συνοδοιπόροι», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Γ. Καταπόδης υπογράμμισε πως θα είναι συνεχώς στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης, παρέχοντας υποστήριξη και ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν Δήμους και Περιφέρειες, με στόχο να αρθούν διαχρονικές παθογένειες.

Στο ίδιο κλίμα και ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ι. Χαλκιάς τόνισε πως το Νομικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να στηρίζει εποικοδομητικά το έργο Δήμων και Περιφερειών προκειμένου να ισχυροποιηθεί η έννοια του κράτους δικαίου.

Οι Δήμαρχοι από την πλευρά  τους ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία με όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές είναι πάντα πολύ εποικοδομητική.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι εξής Δήμαρχοι :

O Πρόεδρος ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος καθώς και οι δήμαρχοι: Αμαρουσίου, Θ. Αμπατζόγλου, Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου, Παπάγου Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, Πετρούπολης Στ. Βλάχος, Καισαριανής Χρ. Βοσκόπουλος, Κερατσινίου Χρ. Βρεττάκος, Αχαρνών Σπ. Βρεττός, , Φιλοθέης – Ψυχικού Δ. Γαλάνης, Ωρωπού Γ. Γιασημάκης, Αιγάλεω Ι.Γκίκας, Μοσχάτου – Ταύρου Α. Ευθυμίου, Ιλίου Ν. Ζενέτος,  Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς, Ζωγράφου Δ. Θώδας, Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου, Κηφισιάς Γ. Θωμάκος, Νίκαιας – Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Διονύσου Ι. Καλαφατέλης, Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, Βύρωνα Γρ. Κατωπόδης, Πεντέλης Δ.Κεχαγιά,Κρωπίας Δ. Κιούσης, Αλίμου Ανδρ. Κονδύλης, , Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος, Περάματος Ι. Λαγουδάκης, Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, Παιανίας Ισ. Μαδης, Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος, Σπάτων Αρτέμιδας Δ. Μάρκου, Λυκόβρυσης – Πεύκης Αν. Μαυρίδης, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, o Αντιδήμαρχος Αθηναίων Ν. Αβραμίδης, Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλος, Δάφνης – Υμηττού Αν. Μπινίσκος, Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς, Πειραιά Ι. Μώραλης, Χαϊδαρίου Ευ. Ντηνιακός, Ελευσίνας Αργ. Οικονόμου, Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου,  Φυλής Χρ. Παππούς, Τροιζηνίας – Μεθάνων Σπ. Πολλάλης, Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρ. Στάθης, Μεγάρων Γρ. Σταμούλης, Ν. Σμύρνης Στ. Τζουλάκης, Περιστερίου Γ. Τσίνας, Μαραθώνα Στ. Τσίρκας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού Στ. Τσίρμπας, Σαρωνικού Π. Φιλίππου, Π. Φαλήρου Ι. Φωστηρόπουλος, Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι εξής Αντιπεριφερειάρχες:

Στ. Αντωνάκου, Θ. Αυγερινός, Β. Γιαννακόπουλος, Γ. Δημόπουλος, Β. Θεοδωρακοπούλου, Λ. Κεφαλογιάννη, Β. Κόκκαλης, Λ. Κοσμόπουλος, Ανδ. Λεωτσάκος, Μ. Κουρή, Δ. Νάνου, Κ. Αδαμοπούλου και οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Θ. Κατσιγιάννης και Ε. Κοσμίδη.