Κηφισιά:  Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 του Δήμου

Κηφισιά:  Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 του Δήμου
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην τακτική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, στις 9/12/2020, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2021, καθώς το υπερψήφισαν και οι παρατάξεις «Επανεκκίνηση Τώρα», «Νέα Αρχή», «Αλλάζω» και «Η πόλη μου».

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021, συνολικού ύψους 37. 648.464 ευρώ προβλέπονται 26 νέα έργα, 56 συνεχιζόμενα, 11 συγχρηματοδοτούμενα, 19 νέες μελέτες και 12 συνεχιζόμενες.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ανέφερε πως πριν  την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος, προηγήθηκε εξαντλητική διαβούλευση με τις Δημοτικές Παρατάξεις, όπου είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν τις προτάσεις τους. Οι διαβουλευτικές διαδικασίες διήρκεσαν 3 μήνες και οι προτάσεις των Δημοτικών Παρατάξεων μελετήθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς.

Το 2020, μια δύσκολη  χρονιά, λόγω covid-19, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς κατάφερε να υλοποιήσει 14 διαγωνισμούς μεσαίων και μεγάλων έργων ενώ ολοκλήρωσε 4 μελέτες για μεγάλους διαγωνισμούς υπηρεσιών και προμηθειών. Πρόκειται για ένα «μικρό θαύμα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος,  χάρη στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων του Δήμου και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξιου Μακρή.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος πέρα από τους βασικούς άξονες του Τεχνικού Προγράμματος, που αφορούν σε έργα καθημερινότητας   (ηλεκτροφωτισμός, ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις και πεζοδρόμια) σημαντικά βήματα θα γίνουν στους τομείς των αντιπλημμυρικών έργων, στη Δημοτική Συγκοινωνία και στην Ηλεκτροκίνηση. Για τα αντιπλημμυρικά έργα ανέφερε πως η Περιφέρεια έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον Δήμο Κηφισιάς με προκαταρκτικές μελέτες και καταγραφές.

Οι μεγάλοι στόχοι για το 2021 είναι:
  1. Η ανέγερση νέας πτέρυγας και η αναστήλωση του Α’ Δημοτικού Νέας Ερυθραίας.
  2. Η δημοπράτηση για την κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου και των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων, στην Κάτω Κηφισιά.
  3. Η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής Μορτερό, με τη δημοπράτηση του έργου στο ρέμα Κοντοχρήστου.
Σύμφωνα με το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα νέα κλειστά προπονητήρια, στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα του Ζηρινείου Σταδίου και στη διαμόρφωση αθλητικού χώρου για την εγκατάσταση πίστας skateboard και BΜΧ (έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη).

Από την πλευρά του ο κ. Μακρής ευχαρίστησε το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κηφισιάς για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος σε μια δύσκολη εποχή με τον covid-19. Στη δύσκολη αυτή εποχή -όπως είπε -έχουν προγραμματιστεί έργα με ορίζοντα τριετίας, όπως  Ασφαλτοστρώσεων  και  Ηλεκτροφωτισμού ύψους 2,5 εκ ευρώ το καθένα, καθώς και έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε Δημοτικά κτήρια και οδοφωτισμό. Επεσήμανε επίσης πως τα έργα έχουν μοιραστεί σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη με πληθυσμιακά κριτήρια και βάση των αναγκών της κάθε Δημοτικής Ενότητας.

Την παρουσίαση του Τεχνικού Προγράμματος στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Ελένη Γιαννιτσοπούλου.

Οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων τοποθετήθηκαν επί του Τεχνικού Προγράμματος του 2021 και ορισμένοι υποστήριξαν πως δεν αποτυπώνονται όλες οι ανάγκες του Δήμου.

Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2021, μετά τη διακοπή της την Τετάρτη 9/12/2020 συνεχίζεται σε ειδική συνεδρίαση την Παρασκευή 11/12/2020 και ώρα 19.30.