Για τον περιορισμό της πανδημίας αναστέλλουν τη λειτουργία τους έως και τις 30 Νοεμβρίου οι παιδικοί σταθμοί ,τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά μέτρα

Για τον περιορισμό της πανδημίας αναστέλλουν τη λειτουργία τους έως και τις 30 Νοεμβρίου οι παιδικοί σταθμοί σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά

Σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, οι παιδικοί σταθμοί τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία σε όλους τους δήμους της χώρας αναστέλλουν τη λειτουργία τους από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου ή μέχρι νεότερη οδηγία από τα αρμόδια υπουργεία.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

Εκπαιδευτική τηλεόραση: αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη και θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Οι οδηγίες θα σταλούν σήμερα σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.

 Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  για το ωράριο της  τηλεκπαίδευσης τόνισε πως προκρίθηκε το μεσημεριανό- απογευματινό ωράριο τηλεκπαίδευσης για δύο λόγους:

Αρχικά γιατί υπάρχουν οικογένειες που έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες αλλά και γιατί πολλοί γονείς τηλε-εργάζονται.