Νέα Ιωνία:  Μήνυμα της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Νέα Ιωνία: Μήνυμα της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με αφορμή την εθνική μας επέτειο η Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου απευθύνει μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου γ

Σας παραθέτουμε το μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου:

«H 28η Οκτωβρίου του 1940, το ιστορικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού ενάντια στη φασιστική Ιταλία, δεν είναι μια απλή καθιερωμένη εορτή, είναι ημέρα μνήμης και αγώνα, είναι το βλέμμα των ηρώων που μας κοιτάζει διαρκώς, κάθε μέρα, κάθε λεπτό.

Είναι μια ιστορική επιταγή της αυτοθυσίας των προγόνων για χάρη της ελευθερίας μας. Είναι μια ρητή και απαράβατη εντολή. Να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε εκείνους που υπομονεύουν το δημοκρατικό πνεύμα και περιθωριοποιούν τον άνθρωπο και τα θεμελιώδη δικαιώματά του. Σε μια κρίσιμη συγκυρία, με την πανδημία να δοκιμάζει τις κοινωνικές και οικονομικές της πατρίδας μας, οφείλουμε να δείξουμε ατομική και κοινωνική ευθύνη προκειμένου να υπερκεράσουμε κάθε εμπόδιο για ένα ασφαλές μέλλον. Για να επιστρέψουμε σταδιακά όλοι και όλες μαζί στις φυσιολογικές συνθήκες ζωής στην πόλη και στην πατρίδα μας.

Η φετινή εθνική επέτειος του «ΟΧΙ» δεν μας επιτρέπει να τιμήσουμε τους ήρωες του ‘40 με τη λαμπρότητα που τους αξίζει. Ας τους αποδώσουμε όμως τον ελάχιστο φόρο τιμής υψώνοντας την γαλανόλευκη σημαία στα μπαλκόνια μας, στα καταστήματα, σε κάθε γωνιά της πόλης μας. Άλλωστε αυτή η «εξέγερση εναντίον της μοίρας» όπως έλεγε ο Οδυσσέας Ελύτης, μας υπενθυμίζει ότι έχουμε ιερός χρέος να αποδείξουμε ότι οι θυσίες για μια ελεύθερη Ελλάδα δεν πήγαν χαμένες, καθώς και να σταθούμε αντάξιοι στις ιστορικές παρακαταθήκες του έθνους μας.

Κλείνοντας με το προσκλητήριο του Άγγελου Σικελιανού:

«Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ’ την Ελλάδα

ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από τον κόσμο!»

Χρόνια Πολλά Ελλάδα μας! – Χρόνια Πολλά Νέα Ιωνία μας! – Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους!
Νέα Ιωνία: Μήνυμα της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Νέα Ιωνία: Μήνυμα της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940