Περιφέρεια Αττικής : Έργα καθαρισμού των ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Περιφέρεια Αττικής : Έργα καθαρισμού των ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η σύμβαση ανάθεσης σε τεχνική εταιρεία εκτέλεσης των έργων καθαρισμού των ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, προϋπολογισμού 778.000 ευρώ

Γ. Πατούλης: «Με πράξεις και όχι λόγια, αποδεικνύουμε καθημερινά πως η προστασία της ζωής των πολιτών και η καλύτερη θωράκιση των πόλεων μας, είναι απόλυτη προτεραιότητά μας»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε σήμερα σύμβαση στην οποία προβλέπεται η ανάθεση σε τεχνική εταιρεία της εκτέλεσης έργων καθαρισμού των ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, παρουσία εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας. Τα έργα προϋπολογισμού 778.000 ευρώ, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε προθεσμία 12 μηνών.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Πατούλης επισήμανε πως με δεδομένο ότι τα θέματα που σχετίζονται με την πολιτική προστασία είναι προτεραιότητα, είναι αναγκαία τα σχετικά έργα να εκτελούνται με αρτιότητα, ταχύτητα και εντός χρονοδιαγραμμάτων, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή. Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο την επισταμένη παρακολούθηση της κατάστασης των ρεμάτων κυρίως αυτών που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, επικαλέστηκε το Παρατηρητήριο Καθαρισμού των Ρεμάτων που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του.

Ειδικότερα, μέσω του Παρατηρητηρίου ελέγχονται σε καθημερινή βάση οι ρυθμοί υλοποίησης των έργων και η κατάσταση των ρεμάτων, καθώς συγκεντρώνονται συγκριτικά στοιχεία και φωτογραφικό υλικό της εικόνας που έχουν τα ρέματα πριν αλλά και μετά τις παρεμβάσεις.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας δεσμεύτηκε για την έγκαιρη υλοποίηση των έργων, επισημαίνοντας πως ήδη εκτελούν εργασίες 3 συνεργεία, στις περιοχές του Μενιδίου, του Ωρωπού και του Μαραθώνα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος  Πατούλης τόνισε:

«Οι δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε πολύ συχνά πλέον, δεν μας αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για εφησυχασμό. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας ότι θα ενισχύουμε συνεχώς τη θωράκιση των πόλεων μας, καθημερινά εκτελούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με έμφαση στους καθαρισμούς των ρεμάτων, κυρίως αυτών που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας.  Η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στην Αττική και η προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών, είναι στις απόλυτες προτεραιότητές μας και προς αυτή την κατεύθυνση, ακόμα και σε αυτή την πολύ δύσκολη υγειονομική συγκυρία για τη χώρα μας εργαζόμαστε και σχεδιάζουμε καθημερινά, παρεμβάσεις. Με πράξεις και όχι λόγια, αποδεικνύουμε καθημερινά πως μεριμνούμε για την καλύτερη προστασία των πολιτών».