Ραφήνας Πικέρμι: Ο Δήμος ξεκινά την προσπάθεια να αποκαταστήσει την υδροδότηση στο Νέο Πόντο μετά το σφράγισμα από τον Δήμο Μαραθώνα

Ραφήνας Πικέρμι: Ο Δήμος ξεκινά την προσπάθεια να αποκαταστήσει την υδροδότηση στο Νέο Πόντο μετά το σφράγισμα από τον Δήμο Μαραθώνα

 Ο Δήμος ξεκινά την προσπάθεια να αποκαταστήσει την υδροδότηση στο Νέο Πόντο μετά το σφράγισμα από τον Δήμο Μαραθώνα

Ανακοίνωση από τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου

«ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ»

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου μετά την αδιανόητη απόφαση του Δήμου Μαραθώνα να «σφραγίσει» αυτή τη φορά το μέρος του αγωγού που υδροδοτεί επί 10ετίες τους κατοίκους του Νέου Πόντου , αφήνοντας κυριολεκτικά 10δες οικογένειες της πυρόπληκτης περιοχής χωρίς νερό, προχωρά με την Υπηρεσία Ύδρευσης από σήμερα Κυριακή 11/10/2020 σε μια ύστατη προσπάθεια να παράσχει μέσω του δικού του δικτύου νερό στους κατοίκους που αφέθηκαν στην τύχη τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση των υπηρεσιών του Δήμου Μαραθώνα στις 5 Οκτωβρίου , η ολοκλήρωση των εργασιών υποδομής και το «πέρασμα» των υδροδοτούμενων κατοίκων στο δίκτυο της Ραφήνας από τις υπηρεσίες του Δήμου μας , επρόκειτο να γίνει καταληκτικά στις 19 Οκτωβρίου.

Για το σκοπό αυτό οι τεχνικοί μας εργάζονται πυρετωδώς και θα είναι έτοιμοι.

Πάρα ταύτα και για μια ακόμη φορά, η αδυναμία ,η αδιαφορία απέναντι στους κατοίκους ή απλά η εύκολη λύση ήταν το «σφράγισμα» του αγωγού από το Δήμο Μαραθώνος.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αρνείται να αποδεχθεί ότι πολίτες αυτής της πόλης θα στερηθούν το κοινωνικό αγαθό του νερού χωρίς καμιά αιτία ή προειδοποίηση.

Με αίσθημα ευθύνης ενημερώνουμε δημόσια τους πολίτες ότι τεχνικά και μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση των απαιτούμενων υποδομών , δεν έχουμε τη δυνατότητα πλήρους σύνδεσης κάθε νοικοκυριού με το δίκτυο υδροδότησης και την πρέπουσα πίεση.

Πάρα ταύτα, ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ξεκινά άμεσα , ως ύστατη προσπάθεια να μην στερηθούν οι συμπολίτες μας το αγαθό του νερού, τη διαδικασία σύνδεσης με το νέο δίκτυο με την όποια πίεση θα μπορεί να δίνει, μέχρι τις 19 Οκτωβρίου που θα έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές υποδομές.

Γιατί για το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, ο πολίτης και οι ανάγκες του προέχουν και όχι το «κρυφτούλι» των διάφορων «υπεύθυνων» εις βάρος τους.