Πεντέλη: Ιδρύεται Ιατρείο Μνήμης στο Δήμο για βοήθεια συμπολιτών μας με άνοια και προβλήματα μνήμης

Πεντέλη: Ιδρύεται Ιατρείο Μνήμης στο Δήμο για βοήθεια συμπολιτών μας με άνοια και προβλήματα μνήμης
Δήμητρα Κεχαγιά: Δήμος με κοινωνικό πρόσημο που απαντά στις ανάγκες της εποχής

Η Διοίκηση της Δήμητρας Κεχαγιά κάνει πράξη τη σχετική προεκλογική της εξαγγελία και ιδρύει Ιατρείο Μνήμης, απαντώντας έτσι σε μία ανάγκη της σύγχρονης εποχής, στο οξύ θέμα της άνοιας που επηρεάζει κυρίως συμπολίτες μας της Τρίτης Ηλικίας.

Για την υλοποίηση του Ιατρείου Μνήμης, ο Δήμος Πεντέλης συνεργάζεται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα παρέχει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας – Long Lasting Memories Care (LLM Care).

Το σύστημα αποτελεί ένα πιστοποιημένο προϊόν εξελιγμένης τεχνολογίας, που συνδυάζει τις πιο σύγχρονες νοητικές ασκήσεις με τη σωματική δραστηριότητα μέσα από ένα διασκεδαστικό περιβάλλον.  Ο συνδυασμός φυσικής και νοητικής άσκησης αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που παρατείνει το χρόνο της ανεξάρτητης και αυτόνομης διαβίωσης, επιδρώντας άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των επωφελουμένων.

Πεντέλη: Ιδρύεται Ιατρείο Μνήμης στο Δήμο για βοήθεια συμπολιτών μας με άνοια και προβλήματα μνήμης

Το Ιατρείο Μνήμης του Δήμου Πεντέλης θα λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτήριο του Κοινωνικό Κέντρο του Δήμου (Σκιάθου 5, Μελίσσια),  ενώ προγραμματίζεται να εγκατασταθεί και στις άλλες δημοτικές ενότητες, αποσκοπώντας να αξιοποιηθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες.

Η άνοια και το Αλτσχάιμερ έχουν χαρακτηρισθεί ως επιδημία του 21ου αιώνα και ως ένα μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα, αφού αφορά περίπου το 15% των ηλικιωμένων. Στην Ευρώπη οι άνθρωποι με άνοια είναι σήμερα 10 εκατομμύρια και στην Ελλάδα 200.000

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμα μας, στο οποίο η κοινωνική πολιτική αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες.  Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού μας γύρω από τα κοινωνικά θέματα και προβλήματα, υλοποιούμε μια σημαντική προεκλογική μας δέσμευση, την Ίδρυση Ιατρείου Μνήμης, το οποίο στοχεύει να βοηθήσει τους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους στην αντιμετώπιση του σύγχρονου προβλήματος της άνοιας, ένα πρόβλημα το οποίο ως σήμερα δεν είχε τύχει της δέουσας προσοχής στο Δήμο μας».

Περισσότερες πληροφορίες για το Ιατρείο Μνήμης
Συντονιστής προγράμματος:
Βασίλης Τσιοπανάς, MSc Ψυχολογίας Υγείας – Ψυχολόγος
Τηλέφωνο: 210-8100884 εσωτ. 21 & 22