Κηφισιά: Ενημερωτική  συνάντηση της νέας Προέδρου με την  επιστημονική και διοικητική ομάδα του Κέντρου «ΠΡΟΝΟΗ»

Κηφισιά: Ενημερωτική  συνάντηση της νέας Προέδρου με την  επιστημονική και διοικητική ομάδα του Κέντρου «ΠΡΟΝΟΗ»
Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική  συνάντηση της νέας Προέδρου,  του  Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΡΟΝΟΗ Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ,  κας Αγγελικής Βαλασοπούλου,  με την  επιστημονική και διοικητική ομάδα του Κέντρου.

Στη συνάντηση  συμμετείχαν η κ. Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγος Υγείας MSc-Ψυχοθεραπεύτρια – Επιστημονικά Υπεύθυνη, η κ. Διονυσία Γιαννοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια – Αν.Επιστημονικά Υπεύθυνη, η κ.Αρχοντούλα Αλεξάκη- Αναστασοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια, και η κ.Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια, η κα Αργυρώ Πιτίδη, Υπεύθυνη Γραμματείας, και οι εκπαιδευόμενες φοιτήτριες Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ κα  Τατιάνα Μουσίνα και κα Ελένη Καρκάνη.

Η Πρόεδρος,  κα Βαλασοπούλου,  ενημερώθηκε  για τις δράσεις που σχεδιάζονται και πρόκειται να υλοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες καθώς και για τον νέο πενταετές σχεδιασμό που οργανώνει η επιστημονική ομάδα  και εξέφρασε την υποστήριξη τόσο την δική της  όσο και του ΔΣ,  στις προσπάθειες των μελών της ομάδας του ΚΠ να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητος ακόμη και μέσα στις δύσκολες συνθήκες της  πανδημίας του COVID 19.

Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του έτους θα υλοποιηθούν από την ομάδα του ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ  :

-εκπαιδευτικά σεμινάρια σε επαγγελματίες

-ομάδα διακοπής καπνίσματος

-σεμινάρια για γονείς

-ομάδες στήριξης εκπαιδευτικών

-ομάδα στήριξης εθελοντών

-ομιλίες

-δικτύωση με φορείς και την κοινότητα

-συμβουλευτική κα

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας  zoom ή/και skype και προσεχώς θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για το κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά μέσα από την ιστοσελίδα,  τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ & του Δήμου Κηφισιάς καθώς  και τον τοπικό τύπο.