Μαρούσι: Υλοποίηση 1ης δράσης του πιλοτικού προγράμματος μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και ΟΑΕΔ

Μαρούσι: Υλοποίηση 1ης δράσης του πιλοτικού προγράμματος μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και ΟΑΕΔ

Υλοποίηση 1ης δράσης του πιλοτικού προγράμματος μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και ΟΑΕΔ που απευθύνεται στις επιχειρήσεις της πόλης. Στο πλαίσιο εκτέλεσης του πιλοτικού προγράμματος συνεργασίας μεταξύ του ΟΑΕΔ και των Δήμων Αμαρουσίου, Κορυδαλλού και Μάνδρας-Ειδυλλίας με σκοπό την υποστήριξη της τοπικής αγοράς εργασίας μέσω της στοχευμένης διασύνδεσης των ανέργων δημοτών με τους εργοδότες που δραστηριοποιούνται εντός του οικείου Δήμου, υλοποιείται η 1η  δράση που απευθύνεται στις επιχειρήσεις που εδρεύουν στο Μαρούσι, και διερευνά- καταγράφει τις ποσοτικές και ποιοτικές τους ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, μέσω εξειδικευμένου ερωτηματολογίου που βρίσκεται στην ηλεκτρονική δνση: https://forms.gle/azy1MZNj8y91ETZz8

Υπενθυμίζεται πως το Μνημόνιο συνεργασίας για το πιλοτικό πρόγραμμα μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου – ΟΑΕΔ, είχε υπογραφεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στα γραφεία της Διοίκησης του Οργανισμού, μεταξύ του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του Διοικητή ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Μαρούσι: Υλοποίηση 1ης δράσης του πιλοτικού προγράμματος μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και ΟΑΕΔ

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ είχαμε συζητήσει τους τρόπους για να φέρουμε τον ΟΑΕΔ πιο κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση, πιο κοντά στους πολίτες. Συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα 3 δήμοι με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας, με σκοπό να πραγματοποιήσουμε τη σύζευξη μεταξύ επιχειρήσεων και ανέργων. Στο Μαρούσι συγκεντρώνονται επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το ¼ του ΑΕΠ της χώρας, συνεπώς υπάρχει δυνατότητα για να γίνει καλή δουλειά. Θέλω να εξάρω την πρωτοβουλία του Διοικητή του ΟΑΕΔ και εμείς είμαστε συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια. Από αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα αποκτήσουμε μία γνώση που θα βοηθήσει τον ΟΑΕΔ να επεκταθεί και σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση».