Διόνυσος: Τοποθέτηση 6 νέων καλαίσθητων υπόγειων κάδων στον Δήμο

Διόνυσος: Τοποθέτηση 6 νέων καλαίσθητων υπόγειων κάδων στον Δήμο
Αναβαθμίζεται η καθαριότητα στο Δήμο Διονύσου, με την τοποθέτηση 6 νέων καλαίσθητων υπόγειων κάδων . Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τοποθέτησης 6 νέων υπόγειων κάδων από το Δήμο Διονύσου, σε 5 Δημοτικές Κοινότητες και συγκεκριμένα:

– Ενός κάδου στον Άγιο Στέφανο (Πλατεία Οάσεως).

– Ενός κάδου στην Άνοιξη (Διασταύρωση Λυκαβηττού και Κατσαντώνη).

– Ενός κάδου στη Δροσιά (Πλατεία Μαβίλη)

– Δύο κάδων στο Κρυονέρι (στη Λεωφόρο Κρυονερίου στην Πινακίδα “Κρυονέρι” κοντά στο εργοστάσιο “ΧΑΜΗΛΟΣ”).

– Ενός κάδου στη Ροδόπολη (Πλατεία 25ης Μαρτίου, απέναντι από το Κοινοτικό Κατάστημα).

Σημειώνεται ότι η σταδιακή υπογειοποίηση της αποθήκευσης των απορριμμάτων συμβάλει αφενός στην αναβάθμιση της καθαριότητας και αφετέρου στη βελτίωση της καλαισθησίας του Δήμου Διονύσου.

Διόνυσος: Τοποθέτηση 6 νέων καλαίσθητων υπόγειων κάδων στον Δήμο

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο κάθε υπόγειος κάδος αντικαθιστά τρεις κοινούς παραδοσιακούς τροχήλατους κάδους, με αποτέλεσμα να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Με την υπογειοποίηση της αποθήκευσης των απορριμμάτων, η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Διονύσου προσδοκά να πετύχει αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, βελτίωση της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου στα σημεία εγκατάστασης, καθώς και  καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Οι νέοι κάδοι αποθήκευσης είναι πλήρως στεγανοί και τοποθετημένοι υπόγεια εκτός της κοινής θέας, ενώ τα απόβλητα συλλέγονται μέσω υπέργειου «στομίου» τροφοδοσίας. Το σύστημα μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς απαιτεί λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό, μειωμένες μετακινήσεις οχημάτων και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Διόνυσος: Τοποθέτηση 6 νέων καλαίσθητων υπόγειων κάδων στον Δήμο

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιούλα Λακαφώση δήλωσε:

«Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Διονύσου υλοποιώντας την εντολή του Δημάρχου Διονύσου για περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας της, προσπαθεί να αναβαθμίζει συνεχώς τον εξοπλισμό της, για ακόμη πιο ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες».