Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης : Απάντηση στην ανακοίνωση της  ΝΔ Πεντέλης για την παραχώρηση από τον ΕΦΚΑ του νοσοκομείου του  Μπόμπολα στον Δήμο

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης : Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ Πεντέλης για την παραχώρηση από τον ΕΦΚΑ του νοσοκομείου του Μπόμπολα
Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης απάντησε στη ανακοίνωση της  ΝΔ Πεντέλης για την παραχώρηση από τον ΕΦΚΑ του νοσοκομείου του  Μπόμπολα για χρήση από τον Δήμο για την δίχρονη  προσχολική εκπαίδευση.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης:

Αλλαγή ατζέντας πάση θυσία!

“Πολίτες του δήμου Πεντέλης

Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσε η ανακοίνωση της Δημοτικής ΤΟ Νέας Δημοκρατίας με την οποία απαντά στο δελτίο τύπου μας για το θέμα της 12ετούς μίσθωσης της πτέρυγας Μπόμπολα από τον ΕΦΚΑ στο δήμο Πεντέλης για στέγαση προσχολικής εκπαίδευσης!

Εκπλαγήκαμε από την επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ! Άραγε να έβαλε το χεράκι του κι εδώ ο αόρατος καθοδηγητής; Μέχρι τώρα ηπροτεραιότητα δινόταν στη στυγνή εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών στο Δήμο μέσα στην καραντίνα(ιδιωτικοποιήσεις) ή στις μακροχρόνιες συμφωνίες μέσα στο κατακαλόκαιρο(ΕΦΚΑ) που οδηγούν σε καλές business (εργολαβίες). Δεν μας είχαν συνηθίσει να προσέχουν τι λένε οι πολιτικοί τους αντίπαλοι. Πόσο πρέπει να είμαστε καχύποπτοι; Τι πρέπει να αλλάξει από την πολιτική ατζέντα; Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η ένταση με την Τουρκία, οι απερίγραπτες δηλώσεις Χαρδαλιά με το 112, οι ανθρώπινες και άλλες απώλειες από τις πλημμύρες στην Εύβοια;

Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να υπερασπιστούν την επιλογή τους με κάποιον τρόπο καθώς έφτασε Αύγουστος και ακόμη δεν έχουν έτοιμη λύση για τη στέγαση της προσχολικής εκπαίδευσης. Γιατί η λύση που επιχειρούν να προωθήσουν ούτε κι αυτοί ξέρουν πότε θα είναι έτοιμη ή πόσο ακριβώς θα κοστίσει.

Πρέπει όμως να το ξαναδούνεκεί στη ΝΔ για το αν θέλουν ή δεν θέλουν την προσχολική εκπαίδευση μέσα στο Μπόμπολα καθώς άλλα λέει τώρα η τοπική ΝΔ και άλλα ο αμέσως προηγούμενος πρόεδρός της και σε εντελώς αντίθετη με σήμερα κατεύθυνση επιχειρηματολογούσε παλιότερα η παράταξη της δημάρχου ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ (παλιά έλεγε να παραμείνει το Μπόμπολα νοσοκομείο).

Όμως λίγη σεμνότητα δε βλάπτει.

Πάει πολύ η Νέα Δημοκρατία που έκλεισε το νοσοκομείο το 2013 και αποξήλωσε όλο τον ιατρικό εξοπλισμό(υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης), να επιτίθεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάει πολύ η Νέα Δημοκρατία πουπριν λίγο καιρό παρότρυνε τον κόσμο να χειροκροτήσει τους υγειονομικούς για την αυτοθυσία τους να στηρίξουν το ΕΣΥ, να ζητάει από πάνω και τα ρέστα, τώρα που τους αφαιρεί τα εργαλεία για την πληρέστερη παροχή υπηρεσιών υγείας, αφού ακυρώνουν μόνιμα μια δομή υγείας από το Λεκανοπέδιο.

Αποσιωπά συνειδητά ότι το 2018-2019 είχεετοιμαστεί επιχειρησιακό σχέδιο σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας εναρμονισμένης και συμπληρωματικής λειτουργίας 3 Νοσοκομείων (Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης) με επαναλειτουργία της πτέρυγας Μπόμπολα με μονάδα αποκατάστασης ορθοπεδικών και νευρολογικών περιστατικών καθώς και κλινική και χειρουργεία μιας ημέρας. Κατόπιν εκτενούς διαβούλευσης με 5 δήμους,το σχέδιο εγκρίθηκε από το ΔΣ του Νοσοκομείου,ακόμη και από τους εκπροσώπους των γιατρών και των άλλων εργαζομένων και υποβλήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, ενώ εγκρίθηκε και από το Κεντρικό Συμβούλιο  Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ). Ταυτόχρονα έγινε συνεννόηση με το τότε ΔΣ του ΕΦΚΑ για τη – νομικά και στρατηγικά ορθή – μακροχρόνια παραχώρηση (50 χρόνια) των κτιρίων του Μπόμπολα στο Σισμανόγλειο. Τους πρόλαβαν όμως οι εκλογές και δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί (τροπολογία νόμου, ΦΕΚ, κλπ).

Αποσιωπά συνειδητάη Νέα Δημοκρατία ότι δεν ήθελε να ξαναγίνει το Μπόμπολα νοσοκομείο,γιατί αν πράγματι το ήθελε θα μπορούσε ως κυβέρνηση να προχωρήσει τα βήματα που ακόμη χρειαζόταν για την επαναλειτουργία του. Προφάσεις εν αμαρτίαις λοιπόν!

Επιπλέον, ας αφήσουν τα περί αφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη φιλοξενία ανηλίκων μεταναστών και προσφύγων,που η κυβέρνηση της ΝΔ επιδίωξε μέσα στην απελπισία της να μεταφερθούν εκεί.Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει ξεκάθαρη θετική θέση για το ανθρωπιστικό αυτό θέμα υπερασπιζόμενος πρώτα το δικαίωμα συνανθρώπων μας στη ζωή και την ασφάλεια, αλλά και ταυτόχρονα πατριωτική καθώς η κατάσταση που η ΝΔ άφησε να δημιουργηθεί στα συνοριακά νησιωτικά κέντρα (Μυτιλήνη, Χίος, κλπ) – συνειδητά ή από διαχειριστική ανεπάρκεια δεν έχει σημασία – ήταν αβίωτη και επικίνδυνη για την εθνική και τοπική δημόσια ασφάλεια.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν για άλλη μια φορά.

Το δίλημμα “παιδεία ή υγεία” είναι ψεύτικο και αποπροσανατολιστικό.

Δεν επιλέγουμε ή το ένα ή το άλλο! Θέλουμε Και υγεία Και παιδεία!”

Δελτίο Τύπου11/8/2020