Υγεία : Αθλητισμός και ποιότητα ζωής

Υγεία : Αθλητισμός και ποιότητα ζωής
Η καθημερινή άσκηση στην ζωή μας είναι απαραίτητη γιατί  βελτιώσει την υγεία αλλά και την ποιότητα ζωής ενώ παράλληλα  προσθέτει χρόνια ζωής.

 Ένας συνδυασμός αερόβιας άσκησης που ανεβάζει τους σφυγμούς της καρδιάς, με ασκήσεις μυϊκής τόνωσης, καλυτερεύει την γενική φυσική κατάσταση και σε δυναμώνει, οπότε θα δεις την ζωή  με άλλο μάτι . Μίση ώρα την ημέρα είναι αρκετά για να καλυτερεύσει η γενική φυσική κατάστασή μας και να μειώσει  τις πιθανότητες για πολλές άσχημες ασθένειες , όπως καρδιακές παθήσεις , οστεοπόρωση, πίεση, παχυσαρκία κλπ.

Υγεία : Αθλητισμός και ποιότητα ζωής

Δεν χρειάζεται να κάνουμε πρωταθλητισμό ή να σηκώνουμε τα εκατοντάδες κιλά σε βάρη για πολλές ώρες , αντιθέτως αρκεί μια απλή, ολιγόλεπτη όμως μεθοδική καθημερινή άσκηση, για να βελτιώσει την Φυσική μας κατάσταση αλλά και την δύναμή μας. Ο αθλητισμός αναπτύσσει αρμονικά το σώμα και το πνεύμα, προσφέροντας στον οργανισμό  υγεία  και ευεξία αλλά και αντίσταση στα ναρκωτικά, το κάπνισμα κτλ. Η σωματική κατάσταση επηρεάζει την πνευματική υγεία  κι αντίστροφα.

Υγεία : Αθλητισμός και ποιότητα ζωής

Η τακτική σωματική άσκηση τους ηλικιωμένους, συμβάλλει στην πρόληψη των καταγμάτων αλλά και των πτώσεων ενώ  μειώνει και τις επιδράσεις της οστεοπόρωσης. Ταυτόχρονα  βελτιώνει τις λειτουργικές τους δυνατότητες και τους βοηθάει στη διατήρηση της αυτονομίας τους προσφέροντας τους  καλύτερη ποιότητα ζωής.