Κηφισιά: Αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο του Δήμου

Κηφισιά: Αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο του Δήμου

Σε επιχείρηση ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στις 25/6/2020, μετά από αιτήματα του Α.Τ. Κηφισιάς και του Δήμου Κηφισιάς,  από μικτό κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Δροσίνη του παραδοσιακού κέντρου της Κηφισιάς, διαπιστώθηκε παράβαση που αφορούσε στην μη τήρηση των κανόνων αποφυγής συνωστισμού και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, ανεστάλη η λειτουργία της επιχείρησης για 15 ημέρες και επιβλήθηκε πρόστιμο  ύψους 2.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο κατάστημα παραμένει κλειστό από χθες καθώς σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι επιχειρήσεις που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούν τα μέτρα «σφραγίζονται» άμεσα. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς έκανε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα συστάσεις στους υπεύθυνους του καταστήματος και στους θαμώνες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς θα παρακολουθούν στενά τη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων με την επαναλειτουργία του καταστήματος και εάν χρειαστεί θα εφαρμοστούν οι  διατάξεις του νόμου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στις 13/6/2020 με σχετικό έγγραφο του προς το Συμβούλιο της Κοινότητας Κηφισιάς είχε αναφερθεί στη λειτουργία του εν λόγω καταστήματος η οποία προκαλεί συνωστισμό εκατοντάδων θαμώνων και ηχορύπανση με αποτέλεσμα τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο είχε ζητήσει από το Συμβούλιο την ανάκληση της άδειας παράτασης χρήσης μουσικής που είχε εγκριθεί πριν ένα χρόνο και τον ορισμό νέου μειωμένου ωραρίου για χρήση μουσικής.