Πεντέλη : Δήλωση Δήμαρχου – Δεν απειλείται καμία θέση εργασίας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου

Πεντέλη: Παρατείνεται έως τις 30/9 η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης για τα ορθά τετραγωνικά των ακινήτων
Δήμητρα Κεχαγιά: Θα έχουμε πάντα την πόλη μας καθαρή και περιποιημένη, παρά τις αντιδράσεις όσων έχουν ή εξυπηρετούν αντίθετα συμφέροντα

Μετά από διεθνή ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πεντέλης αποφάσισε την ανάθεση της υπηρεσίας του οδοκαθαρισμού και την υπηρεσία συλλογής, μεταφοράς και διαχείρισης ογκωδών και βλαστικών αντικειμένων, καθώς και υπηρεσίες μεταφόρτωσης αστικών απορριμμάτων για την επόμενη τριετία, στους μειοδοτήσαντες αναδόχους.

Με πλήρη διαφάνεια, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και λαϊκισμούς, ο Δήμος Πεντέλης προσφέρει στους πολίτες τις υπηρεσίες καθαριότητας που τους αξίζουν, συνδυάζοντας τις δημοτικές υπηρεσίες με τις υπηρεσιών τρίτων, ώστε να έχουμε την Πεντέλη, τη Νέα Πεντέλη και τα Μελίσσια πάντα καθαρά και περιποιημένα, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους δημότες.

Το κόστος των αναθέσεων αυτών σε ετήσια βάση δεν ξεπερνά τα 514.000€ το χρόνο. Αποτελεί μόλις το 13% των 3.930.000€ του συνολικού κόστους της υπηρεσίας καθαριότητας, χωρίς να υπολογίζονται τα επιπλέον οφέλη που θα προκύψουν από τις διάφορες εξοικονομήσεις εξόδων.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στον στόχο της πλήρους και αποτελεσματικής καθαριότητας και των τριών δημοτικών ενοτήτων του Δήμου μας, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους δημότες. Εδώ και καιρό είχε καταστεί σαφές ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, κατά ομολογία και των ίδιων των εργαζομένων,  αδυνατεί να προβεί στην αποτελεσματική καθαριότητα της πόλης μας.  Επιλέξαμε τη λύση της ανάθεσης μέρους των υπηρεσιών καθαρισμού σε εξωτερικά συνεργεία προκειμένου να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό που επί χρόνια ταλανίζει την πόλη μας, όπως έπραξαν και στο παρελθόν προηγούμενες διοικήσεις στο Δήμο Πεντέλης και σε ένα μεγάλο αριθμό Δήμων της χώρας.

Ξεκαθαρίζω για ακόμη μία φορά. Δεν απειλείται καμία θέση εργασίας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας.  Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο απλά ψεύδονται για δικούς τους λόγους. Θα έχουμε το Δήμο μας πάντα καθαρά και περιποιημένα, παρά τις αντιδράσεις όσων έχουν ή εξυπηρετούν αντίθετα συμφέροντα».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πεντέλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μελίσσια, 16 Ιουνίου2020