Μαρούσι : Βασικά σημεία  της παρέμβασης του Δήμαρχου Αμαρουσίου  στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 10/6

Μαρούσι : Βασικά σημεία  της παρέμβασης του Δήμαρχου Αμαρουσίου  στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 10/6
Θεόδωρος Αμπατζόγλου Δήμαρχος Αμαρουσίου:

Διαγράψαμε χρέη 30 εκ. ευρώ από τις πλάτες των Μαρουσιωτών, δημιουργούμε ένα μεγάλο  αστικό πάρκο και επιτέλους παύει το καθεστώς ομηρίας για δεκάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Την απάντηση μου έδωσα κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ορισμένους συμβούλους της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης αναφορικά με την άποψή τους ότι ο Δήμος δεν έπρεπε να «αποδεχθεί» την απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ για οριστική διαγραφή χρεών 30+ εκ. ευρώ (δανειακή υποχρέωση της ΑΘΜΟΝΟΝ) και τη διευθέτηση χώρου 25 στρεμμάτων (ακίνητο της ΕΤΕΒΑ – Π.Ε. Αγίου Θωμά) προς όφελος των Μαρουσιωτών.

Συγκεκριμένα ανέφερα τα εξής:

«Όσοι υποστηρίζουν πως δ ε ν έπρεπε να αδράξουμε την ευκαιρία για οριστική επίλυση ενός προβλήματος που κουβαλά ο Δήμος επί 15 έτη επενδύουν στην πολιτική μιζέρια και στην παραπληροφόρηση πως υπήρχε κάποιος άλλος συμφερότερος δρόμος. Αν δεν είχαμε πράξει το αυτονόητο, αν δεν είχαμε εκμεταλλευτεί τη συγκυρία, σήμερα λόγω κακών χειρισμών, θα είμασταν απολογούμενοι απέναντι στους Μαρουσιώτες γιατί θα τους είχαμε εμπλέξει σε ατέρμονες και αδιέξοδες δικαστικές διαμάχες και με την υποχρέωση αποπληρωμής 30+ εκ. ευρώ. Και όχι μόνο αυτό, παύει το καθεστώς 15 ετούς ομηρίας δεκάδων ιδιοκτητών στις περιοχές της Ίλιδας και ΕΤΕΒΑ που δεν μπορούσαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο, να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους. Τέλος με την υφιστάμενη εξέλιξη αποκτούμε στην κυριότητά μας ένα κοινόχρηστο χώρο 25 στρεμμάτων που προορίζεται να γίνει ένα μητροπολιτικό πάρκο, πόλος έλξης για όλα τα Βόρεια Προάστια.

Σε αυτή την επιτυχία δεν χωρά πολιτική μιζέρια».
Στην ίδια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκα ακόμη στα εξής :
  • Στη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ), βάσει προγραμματικής σύμβασης, με το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, γεγονός που θα επιτρέψει στο Δήμο να στηρίξει και τις αυξημένες ανάγκες για συντήρηση και οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος. Το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, μέσα στο φθινόπωρο μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες.

  • Στη βούληση της Δημοτικής Αρχής να μην παρεμβαίνει στη διοίκηση του κτήματος Συγγρού που είναι αποκλειστική ευθύνη του ΙΓΕ, αλλά να συνεπικουρεί όταν είναι απαραίτητο στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
  • Σε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση από την πλευρά του Δήμου και την υποχρέωση πλέον των κρατικών δομών για επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.
  • Στην επιτακτική ανάγκη για σύναψη συμβάσεων εργασίας με ιδιώτες οδηγούς, καθώς οι οδηγοί του Δήμου δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των Μαρουσιωτών, δεδομένων και των αναμενόμενων συνταξιοδοτήσεων αλλά και της αδυναμίας πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ.

• Στο ξεκαθάρισμα τίτλων, καταγραφή και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου