Πεντέλη: Συνομιλία με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη είχε η Δήμαρχος για την σύνταξη του τοπικού χωρικού σχεδίου της Πεντέλης και τη συνολική ανάπλαση του Πεντελικού

Πεντέλη: Συνομιλία με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη είχε η Δήμαρχος για την σύνταξη του τοπικού χωρικού σχεδίου της Πεντέλης

Με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη είχε συνομιλία  τη Δευτέρα 1η Ιουνίου μέσω τηλεδιάσκεψης η Δήμαρχος για την σύνταξη του τοπικού χωρικού σχεδίου της Πεντέλης. Με την συνδρομή του Υπουργείου δρομολογείται  μια μεγάλη ανάπλαση στο Πεντελικό.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο ,στην τηλεδιάσκεψη που είχε η Δήμαρχος, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη και με τη συμμετοχή των Γ.Γ. του Υπουργείου, κυρίων Αραβώση και Γραφάκου και του Γ.Γ. του Δήμου Γ. Καρβουνάκη,

  1. Η συνολική ανάπλαση του Πεντελικού

Η Δήμαρχος ανέδειξε την ανάγκη για τη συνολική ανάπλαση του Πεντελικού, παρουσιάζοντας σχετικές προτάσεις και ο Υπουργός συμφώνησε, δηλώνοντας ότι για το Υπουργείο και για τον ίδιο, η παρέμβαση αυτή αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για να αναδειχθεί ο πλούτος του βουνού όχι μόνο περιβαλλοντικά, αλλά και πολιτιστικά. Μάλιστα, είναι ανάγκη να αναβαθμιστεί η εμπρόσθια πλευρά του Πεντελικού, που είναι η πιο υποβαθμισμένη πλαγιά βουνού της Αττικής.

  1. Το δίκτυο συλλογής βιοαποβλήτων

Ο Υπουργός συνεχάρη τη Δήμαρχο Πεντέλης για το πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων και την επιτυχία της να εξασφαλίσει 1,9 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. «Βοηθάτε την επίτευξη των στόχων της χώρας και τη μείωση των ποσοστών ταφής» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πεντέλης είναι ο 2ος Δήμος στην Αττική που εξασφάλισε πόρους από το ΕΣΠΑ για το σκοπό αυτό.

  1. Το τοπικό χωρικό σχέδιο της Πεντέλης

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε στη Δήμαρχο ότι η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, θα είναι μια από τις πρώτες που θα αποκτήσουν τοπικό χωρικό σχέδιο, μιας και είναι η μόνη δημοτική κοινότητα στο βόρειο τομέα της Αττικής, που δεν διαθέτει. Η χρηματοδότηση της σύνταξης των τοπικών χωρικών σχεδίων έχει εξασφαλιστεί από το Υπουργείο μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

  1. Καθορισμός των παράνομων χώρων εναπόθεσης μπάζων στο Πεντελικό

Η Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης, τον Υπουργό για το οξύ θέμα των μπάζων που εναποτίθενται στο Πεντελικό, ελλείψει χώρου νόμιμης εναπόθεσης τους. Για την επίλυση του θέματος συμφωνήθηκε ότι η Δήμαρχος θα υποδείξει τους χώρους αυτούς, ώστε να ακολουθήσει η παρέμβαση του Υπουργού για τον καθορισμό τους, ενώ το Υπουργείο θα αντιμετωπίσει ολιστικά το θέμα για όλη την Αττική.

Ανακοινώσεις για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν, θα γίνουν ανάλογα με την πορεία των θεμάτων.

Η Δήμαρχος Πεντέλης μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Η σημερινή μακρά συνεργασία με τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και τους συνεργάτες του, κάλυψε το σύνολο των θεμάτων του Δήμου μας. Με τη ενεργή συνδρομή του Υπουργείου δρομολογούμε πλέον μια μεγάλη ανάπλαση στο Πεντελικό, δίνουμε λύση στη σύνταξη του τοπικού χωρικού σχεδίου της Πεντέλης και προχωρούμε όλα τα υπόλοιπα θέματα του Δήμου μας. Ευχαριστώ τον Υπουργό για την ουσιαστική συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση του στην επίλυση των προβλημάτων μας».

Ο Υπουργός αποδέχθηκε στην πρόταση της Δημάρχου και σύντομα θα επισκεφθεί το Πεντελικό και το Δήμο.