Λυκόβρυση Πεύκη :  Σε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Αττικής  τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Δημάρχους της Αττικής συμμετείχε ο Δήμαρχος

Λυκόβρυση Πεύκη :  Σε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Αττικής  τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Δημάρχους της Αττικής συμμετείχε ο Δήμαρχος

Στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλη με τους Δημάρχους της Αττικής και με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση συμμετείχε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης την Τρίτη 25 Μαΐου 2020.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση την επόμενη μέρα μετά την καραντίνα, όπως η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, το ζήτημα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, η κάλυψη των ελλείψεων σε σχολικές καθαρίστριες, η παροχή επιπλέον χώρων για τραπεζοκαθίσματα και η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Λυκόβρυση Πεύκη :  Σε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Αττικής  τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Δημάρχους της Αττικής συμμετείχε ο Δήμαρχος

Κατά την παρέμβαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στο ζήτημα της παραχώρησης επιπλέον χώρων για τραπεζοκαθίσματα. Ο υφυπουργός τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σχετικές διευκρινήσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και τους επιχειρηματίες.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά:

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και με τον Περιφερειάρχη για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή στις πόλεις μας και τη λειτουργία των Δήμων μας, όπως για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, και το ζήτημα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Ο κ. Πατούλης μας ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την ανακύκλωση, το πρόγραμμα των ψεκασμών κατά των κουνουπιών και το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των λαϊκών αγορών. Ήταν μια χρήσιμη συζήτηση, καθώς μόνο με την αρμονική συνεργασία Κυβέρνησης, Περιφέρειας, ΠΕΔ και Δήμων μπορούμε να επιλύσουμε τα ζητήματα επιστροφής στην καθημερινότητα μετά την καραντίνα».

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι εξής Δήμαρχοι:

 Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κ. Αλλαγιάννης, Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου, Παπάγου Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, Πετρούπολης Στ. Βλάχος, Φιλοθέης – Ψυχικού Δ. Γαλάνης, Αιγάλεω Ι. Γκίκας, Μοσχάτου – Ταύρου, Α. Ευθυμίου,Πόρου Ι. Δημητριάδης, Ιλίου Ν. Ζενέτος,  Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου, Νίκαιας – Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Διονύσου Ι. Καλαφατέλης, Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, Κρωπίας Δ. Κιούσης, Πεντέλης Δ. Κεχαγιά, Αλίμου Ανδρ. Κονδύλης, Βύρωνα Γρ. Κατωπόδης, Περάματος Γ. Λαγουδάκης,  Παιανίας Ισ. Μαδης, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος, Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης,  Σπάτων Αρτέμιδας Δ. Μάρκου, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλος, Δάφνης – Υμηττού Αν. Μπινίσκος, Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς, Πειραιώς Ι. Μώραλης,  Χαϊδαρίου Ευ. Ντηνιακός, Ελευσίνας Αρ. Οικονόμου Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, Τροιζηνίας – Μεθάνων Σπ. Πολλάλης, Χαλανδρίου Σπ. Ρούσσος, Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρ. Στάθης, Μεγάρων Γρ. Σταμούλης,  Ελευσίνας Α. Οικονόμου, Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, Αγ. Αναργύρων – Καματερού Στ. Τσίρμπας, Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, Μεταμόρφωσης Ευστρ. Σαραούδας, Ν. Σμύρνης Στ. Τζουλάκης, Σαρωνικού Π. Φιλίππου Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς, Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης, το Δήμο Αθηναίων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ν. Αβραμίδης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λυκόβρυση – Πεύκη, 27 Μαΐου 2020