Λυκόβρυση Πεύκη :Το Ρέμα Πύρνας στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Λυκόβρυση Πεύκη :Το Ρέμα Πύρνας στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών για το έτος 2020, πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα ο 5ος κύκλος υπολειμματικών βιολογικών ψεκασμών σε ρέματα κοινόχρηστους χώρους με στάσιμα ύδατα στους δώδεκα Δήμους του Βορείου Τομέα Αθηνών με σκοπό την προνυμφοκτονία.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης και πιο συγκεκριμένα το Ρέμα της Πύρνας (οδός Κρήτης), όπου το συνεργείο της Περιφέρειας θα βρίσκεται την Παρασκευή 8 Μαΐου.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά:

«Σχετικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε βιολογικούς ψεκασμούς στα ρέματα της περιοχής, ενώ ως Δήμος φροντίζουμε για τα φρεάτια, τις πλατείες, τα δάση και τους δημόσιους χώρους που αποτελούν σημεία συγκέντρωσής τους. Για να έχουμε μειωμένο πληθυσμό κουνουπιών χρειάζεται και η συνδρομή των πολιτών, καθώς οι κήποι και οι γλάστρες στις αυλές και στα μπαλκόνια τους αποτελούν επίσης σημεία συγκέντρωσης των κουνουπιών. Ζητούμε λοιπόν από τους συμπολίτες και εφέτος να φροντίσουν, ώστε να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά προκειμένου να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα».