Περιφέρεια :  Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρ. Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Περιφέρεια :  Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρ. Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων
Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, για την ενημέρωση και υποστήριξη γυναικών που βιώνουν ενδοοικογενειακή βία

Γ. Πατούλης: «Θα είμαστε δίπλα σε όσους ανθρώπους νιώθουν ότι κινδυνεύουν, ώστε να μην νιώσει κανένας μόνος, απελπισμένος ή αβοήθητος»

Με σκοπό την ευρεία ενημέρωση των γυναικών που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία, την αποτελεσματική καθοδήγηση και την ουσιαστική στήριξή τους, η Περιφέρεια Αττικής υπέγραψε με την Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Σύμφωνο Συνεργασίας σε ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας που υφίστανται οι γυναίκες στην Αττική, κατά την περίοδο ισχύος των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ην τηλεφωνική Γραμμή 1110 της Περιφέρειας

Στα πλαίσια του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓΟΠΙΦ οι γυναίκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας θα μπορούν να ενημερώνονται από την τηλεφωνική Γραμμή 1110 της Περιφέρειας Αττικής, για το Δίκτυο των δομών που διαθέτει η ΓΓΟΠΙΦ για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και για τη δυνατότητά τους να λάβουν ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη,  καλώντας άμεσα, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα, στην Γραμμή SOS 15900 ή αποστέλλοντας email στο: sos15900@isotita.gr, ή απευθυνόμενες στο πλησιέστερο Συμβουλευτικό Κέντρο.

Επίσης οι γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, που έχουν ανάγκη άμεσης και επείγουσας απομάκρυνσης από την εστία τους, θα ενημερώνονται από την τηλεφωνική Γραμμή 1110 της Περιφέρειας Αττικής για τη δυνατότητα φιλοξενίας τους σε Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δικτύου της ΓΓΟΠΙΦ ή άμεσης προσωρινής δωρεάν διαμονής και σίτισης της ιδίων και των τέκνων τους σε καταλύματα που έχει εξασφαλίσει η ΓΓΟΠΙΦ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την ΓΓΟΠΙΦ  σ΄ ένα τόσο σημαντικό ζήτημα επισημαίνοντας:

 «Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την ΓΓΟΠΙΦ ανοίγει ομπρέλα προστασίας για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Για όσους αισθάνονται ότι κινδυνεύουν από κακοποίηση, είτε είναι γυναίκες, ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι υπάρχει βοήθεια και υποστήριξη. Θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, ώστε ποτέ να μην νιώσει κανένας μόνος, απελπισμένος ή αβοήθητος».