Κηφισιά: Σε εξέλιξη 7 έργα στον Δήμο Κηφισιάς

Κηφισιά: Σε εξέλιξη 7 έργα στον Δήμο Κηφισιάς
Τα έργα του Δήμου Κηφισιάς συνεχίζονται παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε όλα τα δημόσια έργα, λόγω του ιού COVID-19. Σε εξέλιξη είναι 7 έργα στον Δήμο μας, που έχουν στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.

Κηφισιά: Σε εξέλιξη 7 έργα στον Δήμο Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των έργων ενώ την επίβλεψη των εργασιών της Τεχνικής Υπηρεσίες και των εργολάβων έχει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Αρχιτέκτονας Αλέξιος Μακρής.

Έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη:
  1. Επισκευή Λακουβών

Ο Δήμος Κηφισιάς χρησιμοποιεί έναν νέο τρόπο επισκευής οδοστρωμάτων που  επιτρέπει με χαμηλότερο κόστος και με μεγαλύτερη ταχύτητα να γίνεται η αποκατάσταση τμημάτων οδοστρώματος και λακουβών, βελτιώνοντας έτσι την  καθημερινότητα των πολιτών.

Η καινοτόμος μέθοδος επισκευής λακουβών (επιτρέπει  την ταχύτατη αποκατάσταση σημειακών ζημιών καθώς ειδικό μηχάνημα καθαρίζει τη λακούβα, παράγει την άσφαλτο, την αποθέτει και τη συμπιέζει στο σημείο)  εφαρμόζεται σε δρόμους της Νέας Ερυθραίας (Παλαιολόγου, Πλάτωνος, Θέτιδος κ.α.)

Κηφισιά: Σε εξέλιξη 7 έργα στον Δήμο Κηφισιάς

  1. Ανύψωση φρεατίων

Η ανύψωση της στάθμης φρεατίων ομβρίων κι ακαθάρτων, τα οποία έχουν διαπιστωθεί σε χαμηλότερο ύψος σε σχέση με αυτό του οδοστρώματος ή του πεζοδρομίου, είναι ένα έργο “πολυτελείας” που υλοποιείται σε λίγους Δήμους.

Με την ανύψωση των φρεατίων επιτυγχάνεται η ασφαλής διέλευση οχημάτων και πεζών. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται σε νέα σημεία, στο παραδοσιακό κέντρο της Κηφισιάς (Κασσαβέτη, Κολοκοτρώνη, Παναγίτσας).

  1. Κατασκευή αγωγού στο ρέμα Σαπφούς

Εργασίες για την κατασκευή αγωγού ακαθάρτων πραγματοποιούνται στο ρέμα Σαπφούς στην περιοχή της Άνω Κηφισιάς.

  1. Κατασκευή- ανακατασκευή πεζοδρομίων

Εργασίες κατασκευής- ανακατασκευής πεζοδρομίων πραγματοποιούνται    επί κεντρικών οδικών αρτηριών και σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, με στόχο να εξασφαλιστεί η ομαλή  κι απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών.

Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εργασίες στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και στην περιοχή Κοκκιναρά.

Κηφισιά: Σε εξέλιξη 7 έργα στον Δήμο Κηφισιάς

  1. Διανοίξεις οδών

Σε εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία που αφορά σε διανοίξεις οδών. Εργασίες πραγματοποιούνται στην περιοχή ΒΙΟΠΑ.

.6. Κατασκευή αγωγού ομβρίων στη Νέα Ερυθραία

Τη Δευτέρα 6/4 ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής αγωγού ομβρίων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως (από το ύψος της οδού Αγ. Σαράντα έως την οδό Ανδρούτσου).

  1. Μονώσεις κτηρίων Δημαρχείου

Ολοκληρώθηκαν οι μονώσεις του κτηρίου όπου στεγάζονται οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου. Εργασίες πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς.

Τεχνικά συνεργεία του Δήμου

Καθημερινά εργάζονται και τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Κηφισιάς για την αποκατάσταση και συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων, επισκευές πεζοδρομιών καθώς και  ελαιοχρωματισμούς κτηρίων.

Κηφισιά: Σε εξέλιξη 7 έργα στον Δήμο Κηφισιάς

Συγκεκριμένα:

-Το ασφαλτικό συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προχωρά σε σημειακές παρεμβάσεις στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας (κλείσιμο λακούβων).

-Το οικοδομικό συνεργείο εργάζεται σε αποκαταστάσεις πεζοδρομίων (Χελιδονούς, Κηφισού και Ερυμάνθου).

-Συνεργείο του Δήμου μας πραγματοποιεί εργασίες ελαιοχρωματισμού στο κτήριο που φιλοξενούσε τον Αστυνομικό Σταθμό Εκάλης.

Η Δημοτική Αρχή έχει φροντίσει να υπάρχουν και να παρέχονται όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας για τον κορονοϊο Covid-19 στους εργαζόμενους του Δήμου που πραγματοποιούν τις εξωτερικές εργασίες.