Κηφισιά:Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για βοήθεια στο σπίτι/ menoumespiti.kifissia.gr

Κηφισιά:Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για βοήθεια στο σπίτι/ menoumespiti.kifissia.gr
Ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες. Δημιούργησε ιστότοπο για την εγγραφή των ενδιαφερομένων https://menoumespiti.kifissia.gr/ με τον οποίο μπορούν οι πολίτες να ζητήσουν βοήθεια στο σπίτι από τις κοινωνικές υπηρεσίες, σε αυτή την περίοδο της ισχύς των απαραίτητων μέτρων και του περιορισμού των μετακινήσεων.

Η διαδικασία είναι απλή: στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας, ο χρήστης επιλέγει Υποβολή Αίτησης, δημιουργεί τον λογαριασμό του (εάν δεν έχει ήδη) με ένα email και το απαραίτητο συνθηματικό της επιλογής του και, ακολούθως, συμπληρώνει τη φόρμα. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες δηλώνουν τα εξής στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο

Διεύθυνση κατοικίας

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Ηλικία

Το λόγο που δεν μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες).

Ο Δήμος θα λάβει την αίτηση και θα έρθει σε επαφή με τον πολίτη το συντομότερο δυνατό.

Οι υπάλληλοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς μπορούν να βοηθήσουν σε θέματα  που περιγράφονται στην υπ΄ αρ. 23 και με αρ. πρωτ. 18659/17-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών:

-εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν

-δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους άπορους και οικονομικά αδύνατους κατοίκους του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωση τους

-διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. α & β για παραλαβή αιτήσεων παράδοση πιστοποιητικών και τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ

Ο Δήμος Κηφισιάς απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες που δεν ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες να μην εγγράφονται στην υπηρεσία.

Παράλληλα, οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους και τις τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης για την υποβολή των παραπάνω αιτημάτων:

Α΄ ΚΑΠΗ Κηφισιάς

τηλ. 210 8080108 & 210 8018021 (ώρες 8.00-16.00)

email: akapi@kifissia.gr

ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας

210 6205006 & 210 8071263 (ώρες 8.00-16.00)

e-mail:kapierithraias@kifissia.gr

Ο ιστότοπος https://menoumespiti.kifissia.gr/ δεν εξυπηρετεί γραφειοκρατικές διαδικασίες. Για αυτές τις αιτήσεις οι πολίτες συνεχίζουν να απευθύνονται και να εξυπηρετούνται από τις ηλεκτρονικές εφαρμογές του Δήμου Κηφισιάς.

Όλες οι αιτήσεις βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.kifissia.gr/sadk/

Σύστημα εξυπηρέτησης αιτημάτων καθημερινότητας:

http://www.kifissia.gr/kif/gdimoti/

Αιτήματα περισυλλογής κηπαίων με ραντεβού:

https://kipaia.kifissia.gr/

Οι πολίτες καλούνται επίσης να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας λειτουργεί την τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον κορονοϊό.