Κορονοϊός: Η συμβουλή του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)  για την μάσκα

Κορονοϊός: Η συμβουλή του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την μάσκα

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει σχεδόν ολοκληρωτική καραντίνα στην Ιταλία, την Ισπανία και τώρα στη Γαλλία,  όμως οι συμβουλές του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) παραμένουν  οι ίδιες  από την έναρξη της επιδημίας, που εξελίχθηκε σε πανδημία: πλένετε καλά τα χέρια σας, μην αγγίζετε το πρόσωπό σας και κρατάτε απόσταση από τους γύρω σας.

Κορονοϊός: Η συμβουλή του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την μάσκα

Ο ΠΟΥ λέει ότι είναι σκόπιμο να φοράτε προστατευτική μάσκα όταν είστε έξω, μόνο στην περίπτωση που υποψιάζεστε ότι εσείς οι ίδιοι, ή κάποιος ποιο κοντινός σας άνθρωπος,  είστε ήδη μολυσμένοι με τον κορονοϊό.  Ο  Mike Ryan, επικεφαλής εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ  δηλωσε:

“Υπάρχουν όρια στον τρόπο με τον οποίο μια μάσκα μπορεί να σας προστατεύσει από τον κορονοϊό και έχουμε πει ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς είναι να πλένει τα χέρια του, να μην αγγίζει το πρόσωπό του, να τηρεί πολύ λεπτομερή προσωπική υγιεινή”.

Κορονοϊός: Η συμβουλή του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την μάσκα

Η συμβουλή αυτή γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη κι επείγουσα, δεδομένης της εκτίμησης του ΠΟΥ ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας παγκοσμίως θα χρειαστούν τουλάχιστον 89 εκατομμύρια μάσκες κάθε μήνα στο πλαίσιο της εργασίας τους,  στα κρούσματα με νόσο COVID-19. Υπάρχουν ήδη ελλείψεις σε μάσκες για ιατρικούς επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο, ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να επιδεινωθεί καθώς η πανδημία είναι ακόμα εν εξελίξει.