Νέα Ιωνία: Στη μάχη της στήριξης των ευπαθών ομάδων η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας

Νέα Ιωνία: Στη μάχη της στήριξης των ευπαθών ομάδων η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας τίθενται σε επιφυλακή και ενισχύεται με προσωπικό υπηρεσιών των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης στις ευπαθείς ομάδες της πόλης.

Επιπλέον, προκειμένου να αποφεύγονται οι μετακινήσεις δημοτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (μοναχικά άτομα, ηλικιωμένοι, άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα), και ειδικά όσους είναι μόνοι και δεν έχουν τρόπο να καλύψουν τις ανάγκες τους σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό), ότι η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας έχει προβείς στις παρακάτω ενέργειες:

  1. Μεταφορά του προσωπικού των ΚΑΠΗ στη Δ/νση για ενίσχυσή της Υπηρεσίας.
  2. Διατήρηση της λειτουργίας όλων των Υπηρεσιών (Κοινωνικοί Λειτουργοί – Ψυχολόγος) της ΚΥ μέσω τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των ωφελουμένων.
  3. Διατήρηση της λειτουργίας των δομών του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τηλεφωνική διεκπεραίωση των αιτημάτων.
  4. Διασύνδεση με το Call Center της Περιφέρειας Αττικής.
  5. Ενεργοποίηση ομάδας Υπαλλήλων για την υποδοχή έκτακτων κλήσεων καταγραφή και άμεση ικανοποίηση αιτημάτων των πολιτών.
  6. Ενεργοποίηση ομάδας Υπαλλήλων για τη διανομή κατ’ οίκων ειδών πρώτης ανάγκης και συνταγογραφημένων φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες βάσει της εγκυκλίου του ΥΠΕΣ.
  7. Μετακίνηση του ιατρού των ΚΑΠΗ στη Δ/νση για τη δυνατότητα συνταγογράφησης σε ασφαλισμένους, κατοίκους της Νέας Ιωνίας με χρόνια νοσήματα (επαναληπτική συνταγογράφηση) που έχουν αδυναμία μετακίνησης και έλλειψη υποστηρικτικού περιβάλλοντος.
  8. Συνεργασία με την ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγία Όλγα για τη συνταγογράφηση των αντίστοιχων κατηγοριών φαρμάκων.
Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, θέλοντας να εξάρει το έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας τόνισε: «Ετοιμάζουμε έναν κοινωνικό μηχανισμό που κανένας δημότης δεν θα μένει μόνος και απροστάτευτος.

Καταγράφοντας τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά τα αιτήματα των ανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, προσπαθούμε να πετύχουμε τη διανομή κατ’ οίκον. Έχουμε ενεργοποιήσει τον μηχανισμό μας για να προσφέρουμε στον συμπολίτη ότι χρειάζεται. Αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μας ανθρώπους, σε όλα τα στελέχη του Δήμου, τα οποία αδιάκοπα προσφέρουν τα μέγιστα αυτές τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία μας».

Όσοι δημότες έχουν ανάγκη των υπηρεσιών ή όσοι δημότες αντιληφθούν συμπολίτη  μας που χρήζει βοήθειας παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στα σχετικά τηλέφωνα: 210 2723675- 210 2793916- 210 2777198- 210 2794950, καθώς και στο email koin@neaionia.gr.

Επιπρόσθετα, από την προσεχή Δευτέρα, ο Δήμος θα θέσει σε πλήρη λειτουργία πενταψήφιο αριθμό (15909) στον οποίο οι δημότες θα μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νέα Ιωνία 20/3/2020