Νέα Ιωνία : Κοινό αίτημα Μανούρη, Γκότση, Κατιμερτζόγλου για έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου

Νέα Ιωνία : Κοινό αίτημα Μανούρη, Γκότση, Κατιμερτζόγλου
Υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνουν οι τρεις μεγαλύτερες Δημοτικές  παρατάξεις στον Δήμο της Νέας Ιωνίας , μάλιστα ζητούν να γίνει  έκτακτη σύγκληση  για τη Δευτέρα 24/2  στις 19.00

Όπως επισημαίνουν : Η άρνησή της Δήμαρχου  για στοιχειώδη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου μας υποχρέωσε, τις 3 μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να καταθέσουμε  κοινό αίτημα για να συζητηθούν σοβαρά ζητήματα, τα οποία αποφεύγει να ακουμπήσει η δημοτική αρχή.

Νέα Ιωνία : Κοινό αίτημα Μανούρη, Γκότση, Κατιμερτζόγλου

Η κοινή αίτηση που κατέθεσαν είναι η ακόλουθη:

” Κύριε Πρόεδρε,

Παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής να υποβαθμίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το αποτέλεσμα είναι να μπαίνουν στο περιθώριο μια σειρά από σοβαρά θέματα που προτείνονται από τις Δημοτικές Παρατάξεις της πόλης μας και αφορούν την καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας. Ταυτόχρονα στο πλαίσιο των ερωτήσεων που τίθενται στο Δ.Σ. και αφορούν επίσης σοβαρά θέματα της πόλης οι απαντήσεις που δίνονται, όταν δίνονται, από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τις περισσότερες φορές είναι ελλιπείς.

Στην συνέχεια σχεδόν ποτέ δεν ενημερωνόμαστε ολοκληρωμένα όπως μας διαβεβαιώνουν ότι θα γίνει από την Δημοτική Αρχή για την εξέλιξη των θεμάτων-ερωτήσεων και αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε με νέα ερώτηση. Αυτή η στάση οδηγεί στην απαξίωση των Δημοτικών Παρατάξεων, την συσσώρευση και υποβάθμιση δεκάδων προβλημάτων που θα έπρεπε να έχουν αποφασισθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι βέβαιο, ότι αυτή η λογική αποσκοπεί στην φίμωση των Δημοτικών Παρατάξεων με την μέθοδο της σαλαμοποίησης των θεμάτων που φέρνουμε και άρα την υποβάθμισή τους.

Γνωρίζετε, ότι ως εργαζόμενοι δεν μπορούμε να φεύγουμε στις 3.00 τα ξημερώματα ούτε να ερχόμαστε σε Συμβούλια τις συνεχιζόμενα τις επόμενες ημέρες, όταν με δική σας αποκλειστική ευθύνη φέρνετε μαζί μετά από ένα η δύο μήνες 20 ή 30 θέματα προς συζήτηση.   Δεν μπορείτε να διοικείτε σαν να μην υπάρχει Αντιπολίτευση. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε τόσο σοβαρό θέμα εκφυλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου στην πόλη μας.

Ζητούμε λοιπόν, με βάση το αρ. 3 παρ. 3 (περίπτωση iv) και 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, την σύγκληση αυτού την προσεχή Δευτέρα 24.02.2020 και ώρα 19.00 με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Α) Συζήτηση και λήψη απόφασης επί κατατεθείσας επιστολής της Δημοτικής Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, για τους  τρόπους  αντιμετώπισης της εκρηκτικής κατάστασης της καθαριότητας των σχολείων και της έξαρσης των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης.

Β) Συζήτηση και λήψη απόφασης επί κατατεθείσας επιστολής της Δημοτικής Παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”, που αφορά στην τοποθέτηση σημαιών έξω από το Δημαρχείο.

Γ) Συζήτηση και λήψη απόφασης επί κατατεθείσας επιστολής της Δημοτικής Παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”, που αφορά στην επίθεση που δέχτηκε ο επικεφαλής της παράταξης Π. Μανούρης, κατά την διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ΚΑΠΗ Περισσού.

Δ) Συζήτηση και λήψη απόφασης επί κατατεθείσας επιστολής της Δημοτικής Παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”, που αφορά στις εργασίες ανακαίνισης του Δημαρχείου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Για την Δημιουργία Αλληλεγγύη: Μανούρης Παν., Χριστοδούλου Βασιλ., Καναβός Μιλ., Τσομπάνογλου Φωτ., Λάμπρου Χαρ., Λαζαρίδης Ι., Κλάρα Αναστ., Παπαμαργαρίτης Ευθ., Σκευοφύλαξ Σωτ., Αναμουρλόγλου Χρ., Τσιακαλάκης Γεωρ., Αγγελακοπούλου Αναστ., Στέφας Γεώργ., Ναϊσίδου Σοφ., Κουλουριώτη Μαρ.Ελισαβ.

Για την Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, Ηρακλής Γκότσης, Χρήστος Κανλής, Σάββας Χατζηκωνσταντίνου, Λίλιαν Αθυμαρίτου, Βασίλης Καλογερόπουλος, Σπύρος Βανδώρος, Όλγα Κατημερτζή, Όλγα Ακιανίδου

Για την Λαϊκή Συσπείρωση: Κατιμερτζόγλου Κ., Τσουκαλάς Π., Χαμαλίδης Θ., Ματθαίου Αλ., Μποτζιολή Ελ.