Θεόδωρος Αμπατζόγλου:  Το Μαρούσι θα γίνει  Πόλη Φιλική για τα ΑμεΑ.

Θεόδωρος Αμπατζόγλου:  Το Μαρούσι θα γίνει  Πόλη Φιλική για τα ΑμεΑ.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου συναντήθηκε με την Πρόεδρο Κοντοπούλου Σοφία και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Νικόλαο Σταφυλοπάτη του Σωματείου Ψυχαγωγίας Στήριξης Στέγασης Ατόμων με Αναπηρία «Αμαρυσία Εστία», παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σμυρνή και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννη Νικολαράκου.

Κατά τη συνάντηση  συζητήθηκαν  ζητήματα του Σωματείου όπως στέγασης, δραστηριοτήτων που αφορούν στη φροντίδα / απασχόληση των μελών ΑμεΑ και γενικότερης προσβασιμότητας στην πόλη του Αμαρουσίου.

Θεόδωρος Αμπατζόγλου:  Το Μαρούσι θα γίνει  Πόλη Φιλική για τα ΑμεΑ.
Θεόδωρος Αμπατζόγλου:  Το Μαρούσι θα γίνει  Πόλη Φιλική για τα ΑμεΑ.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι συνάνθρωποί μας ΑμεΑ και οικογένειές τους δίνουν καθημερινά ένα μεγάλο αγώνα για πράγματα που σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή πόλη θα ήταν αυτονόητα. Οι σύλλογοι και οι φορείς που αποδεδειγμένα προσφέρουν εθελοντικές κοινωνικές υπηρεσίες στο Μαρούσι, θα έχουν τη στήριξή μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια αλλά έργα. Σύντομα θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε περισσότερα και αναλυτικότερα. Ήδη έχουμε ανακοινώσει πως μέσα στο 2020 θα λειτουργήσει το πρώτο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμεΑ. Όσο αφορά, την προσβασιμότητα, η πόλη μας δεν είναι φιλική για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες. Χρέος μας να την καταστήσουμε. Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπονούμε είναι το πρώτο βήμα και αναγκαίο εργαλείο για την υλοποίηση των πολιτικών μας.

Παράλληλα, κατά την εκτέλεση του τεχνικού μας προγράμματος θα προχωρήσουμε όπου είναι δυνατό, σε μικρές αλλά αναγκαίες παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ΑμεΑ και σε συνδυασμό με τη σχεδιαζόμενη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας θα επιτηρήσουμε καλύτερα τα σημεία απαραίτητης ελεύθερης πρόσβασης.

Τονίζω ωστόσο για μία ακόμη φορά πως η αξιοπρεπής διαβίωση των ΑμεΑ εξαρτάται από την καλή κοινωνική συμπεριφορά όλων μας. Ας είμαστε σε αυτό το θέμα πάντα προσεκτικοί.»