Επίσκεψη του νέου Πρέσβη του Ισραήλ Yossi Amrani στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Επίσκεψη του νέου Πρέσβη του Ισραήλ Yossi Amrani στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη
Γ. Πατούλης: «Η φιλία που συνδέει τους λαούς μας αποτελεί μια ισχυρή βάση για την ανάπτυξη συνεργασιών σε αναπτυξιακό και πολιτιστικό επίπεδο»

Με τον Πρέσβη του Ισραήλ, Yossi Amrani, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Στο πλαίσιο της συνάντησης  επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ διανύουν μια περίοδο εξαιρετικών διμερών σχέσεων και γόνιμης  πολιτικής συνεργασίας, όχι μόνο σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης, αλλά και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ Yossi Amrani, αφού ευχήθηκε μία δημιουργική θητεία στον Περιφερειάρχη αναφέρθηκε στις πολύ φιλικές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων στο μεγάλο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας, τη δραστηριοποίηση ισραηλινών επιχειρηματιών και επενδυτών στην Ελλάδα, τη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα ασφάλειας, τεχνολογίας, υγείας καθώς και πολιτισμού.

Επίσκεψη του νέου Πρέσβη του Ισραήλ Yossi Amrani στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

 

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Yossi Amrani για την επίσκεψη και επισήμανε πως το Ισραήλ είναι μία χώρα προηγμένη σε πολλούς τομείς όπως η τεχνολογία και η ασφάλεια. Ο Γ. Πατούλης ευχήθηκε στο νέο Πρέσβη καλή θητεία, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική τη  συνάντηση καθώς, η Ελλάδα και η Αττική ειδικότερα, μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία και τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζει το Ισραήλ σε διάφορα ζητήματα, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

«Είμαι βέβαιος ότι η φιλία που συνδέει τους λαούς μας αποτελεί μια ισχυρή βάση πάνω στην οποία θα στηριχθούμε για να αναπτύξουμε συγκεκριμένες συνεργασίες και συνέργειες, όχι μόνο σε διαπολιτισμικό επίπεδο, αλλά και σε αναπτυξιακό.

Επίσκεψη του νέου Πρέσβη του Ισραήλ Yossi Amrani στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

 

 

Η Αττική βρίσκεται σε περίοδο εξωστρέφειας και με σταθερά βήματα επιχειρεί να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να προσελκύσει επενδύσεις, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα όπως είναι ο πολιτισμός, η ιστορία της και ο τουρισμός».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εκδήλωση με τίτλο “Ημέρα μνήμης Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος” που διοργανώθηκε, παρουσία πλήθους κόσμου, από την Περιφέρεια Αττικής και την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. «Ως Περιφέρεια Αττικής με πράξεις συμβάλουμε στην προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη για να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα τραγωδίες όπως το ολοκαύτωμα».