ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: Προϋπολογισμός χωρίς λειτουργικά ελλείμματα σημαίνει περισσότερα έργα και υπηρεσίες για τους δημότες

 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: Προϋπολογισμός χωρίς λειτουργικά ελλείμματα σημαίνει περισσότερα έργα και υπηρεσίες για τους δημότες
Μια ενημερωτική ανάρτηση της Δημοτικής Αρχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόλις 17 λέξεων, προκάλεσε μια φλύαρη και μακροσκελή τετρασέλιδη ανακοίνωση δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης που ξεπέρασες τις 750 λέξεις! Ανακοίνωση που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής.

Φαίνεται ότι δεν έχει γίνει κατανοητό ότι η νέα Δημοτική Αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά, θα πορευθεί στην οικονομική λειτουργία του Δήμου, ακολουθώντας πιστά την αρχή ο Δήμος να μην έχει λειτουργικά ελλείμματα, όπως δυστυχώς συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Με άλλα λόγια, η Δημοτική Αρχή θα μεριμνά ώστε τα πάγια και σταθερά έσοδα του Δήμου, να καλύπτουν στο σύνολό τους τις πάγιες λειτουργικές του ανάγκες.

Με αυτό τον τρόπο ο Δήμος θα εξοικονομεί χρήματα για επενδύσεις και κυρίως δεν θα κάνει χρήση για λειτουργικές δαπάνες των εσόδων που εισπράττει από το τέλος 0,50, που επιβαρύνει τους κατοίκους των Μελισσίων και προορίζεται για αγορά γης και επενδύσεις στα Μελίσσια.

Απόδειξη της βούλησης της Δημοτικής Αρχής ότι θα ακολουθήσει πιστά αυτή την αρχή, είναι η αυτοδέσμευσή της για τα έσοδα του τέλος 0,50 που υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2020 και θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη διετία, έτσι ώστε να είναι εγγεγραμμένο το σύνολο των εσόδων από το τέλος 0,50, μείον των σχετικών δαπανών, σε ξεχωριστό κωδικό του προϋπολογισμού και σε ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό.

Η Δημοτική Αρχή τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα, είναι από τα επίσημα ισοζύγια του Δήμου και τα στοιχεία από το οριστικό ισοζύγιο του Δήμου το 2018, που πιστοποιούν ότι το λειτουργικό έλλειμμα ήταν 474.000 ευρώ, έχουν ως εξής:

 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: Προϋπολογισμός χωρίς λειτουργικά ελλείμματα σημαίνει περισσότερα έργα και υπηρεσίες για τους δημότες

 

Αν έχουν οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης κάποια άλλη προσέγγιση ας μας την πουν. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο.

Η δημοτική παράταξη που έβγαλε τη σχετική ανακοίνωση, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ισολογισμοί του δήμου των προηγούμενων ετών είναι πλεονασματικοί, διότι πολύ απλά εμπεριέχουν τα έσοδα από το τέλος 0,50, καθώς και τα έσοδα από τις εισφορές των πολιτών σε χρήμα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι λειτουργικά, διότι προορίζονται για συγκεκριμένο σκοπό.

Σε συνέχεια αυτού, γνωρίζει επίσης ότι τα ταμειακά διαθέσιμα που επικαλούνται ότι παρέδωσαν, είναι στο σύνολό τους (και μάλιστα υπολείπονται) τα έσοδα από το τέλος 0,50 που επιβαρύνονται οι πολίτες των Μελισσίων.

Τέλος από την ανακοίνωσή τους, στεκόμαστε στο ότι αύξησαν τα πάγια στοιχεία του Δήμου την προηγούμενη πενταετία κατά 4,6 εκατ. και το κεφάλαιο του Δήμου την ίδια περίοδο κατά 1,6 εκατ. ευρώ. Τους καλούμε να κάνουν υπομονή να κρίνουν την αύξηση αυτών των μεγεθών στο τέλος δημοτικής μας θητείας και να κάνουν τις συγκρίσεις.

Γραφείο Τύπου ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ    Μελίσσια, 31 Ιανουαρίου 2020