Ν. Ιωνία: Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. τίμησε τον Γιώργο Μιχαηλίδη

Ν. Ιωνίας: Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. τίμησε τον Γιώργο Μιχαηλίδη
Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, στις 7 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας, το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. πραγματοποίησε Τιμητική εκδήλωση στη Μνήμη του Ιωνιώτη Σκηνοθέτη και Λογοτέχνη Γιώργου Μιχαηλίδη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τραγούδια από το θεατρικό έργο του Λόπε δε Βέγκα, «Φουέντε Οβεχούνα» που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Μιχαηλίδης στο Κ.Θ.Β.Ε. σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και στίχους του Γ. Μιχαηλίδη.

Ν. Ιωνίας: Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. τίμησε τον Γιώργο Μιχαηλίδη

Η αντιπρόεδρος Ξένια Παλλιόγλου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο Λουκά Χριστοδούλου που αναφέρθηκε στην μεγάλη απώλεια του Γιώργου Μιχαηλίδη στο θέατρο και τη λογοτεχνία. Ακολούθησε video από θεατρικά έργα του Γιώργου Μιχαηλίδη που είχε επιμεληθεί και προέρχονταν από το αρχείο του Πολ. Πολυκάρπου.

Ο πρώτος ομιλητής Λέανδρος Πολενάκης, κριτικός θεάτρου και συγγραφέας αναφέρθηκε «Στον Γιώργο Μιχαηλίδη ως άνθρωπο του Θεάτρου» ενώ η Ηρώ Αργυράκη, Φιλόλογος και Θεατρολόγος «Στο πεζογραφικό έργο του Γιώργου Μιχαηλίδη». Την εκδήλωση έκλεισε ο Πολύκαρπος Πολυκάρπου, ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρολόγος αναπτύσσοντας το θέμα: «Θέατρο Νέας Ιωνίας, το πρώτο λαϊκό περιφερειακό θέατρο» κάνοντας εκτενή αναφορά από την ίδρυσή του μέχρι το κλείσιμό του από την δικτατορία των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου 1967.

Ενδιάμεσα των ομιλητών παρουσιάσθηκαν αποσπάσματα από την τηλεοπτική εκπομπή «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» όπου ο Γιώργος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στα πρώτα βήματά του στο σανίδι, τη ζωή του στη Ν. Ιωνία αλλά και στα γεγονότα που τον οδήγησαν στη συγγραφή των βιβλίων του που είναι αναφορά στην Ιστορία της Ελλάδας από το 1821 μέχρι των ημερών μας.

Ν. Ιωνίας: Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. τίμησε τον Γιώργο Μιχαηλίδη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του, ο γιός του Αντώνης Μιχαηλίδης, η αδελφή του Κατερίνα Μιχαηλίδη-Κυριαζή, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ αρχιμανδρίτης Θεόκλ. Μέντης, η δήμαρχος Ν. Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, η αντιδήμαρχος Γκέλυ Σακαλόγλου, Πρόεδροι-εκπρόσωποι Μικρασιατικών και Πολιτιστικών σωματείων, άνθρωποι του θεάτρου και συγγραφείς.

Ήταν μία πολύ συγκινητική εκδήλωση απόδοση τιμής που επιμελήθηκε ο Πολύκαρπος Πολυκάρπου με το σπάνιο αρχειακό υλικό που παρουσιάστηκε και που ολοκληρώθηκε με κεράσματα και αναμνήσεις στον υπαίθριο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου.