Στέγη στο 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου θα βρει το ΚΕΣΥ

4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
Λύση στο σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωρινών χώρων για τη λειτουργία του 2ο Κέντρου Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) δίνει ο Δήμος Χαλανδρίου με την παραχώρηση αίθουσας του 4ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, η οποία μάλιστα διαθέτει ράμπα ΑμεΑ και ασανσέρ.

Η εκχώρηση της αίθουσας γίνεται με απόφαση δημάρχου, μετά τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου και τη σύμφωνη γνώμη της δ/ντριας του 4ου Γυμνασίου Χαλανδρίου.

Η απόφαση δημάρχου προβλέπει «την παραχώρηση στο 2ο όροφο του 4ου Γυμνασίου Χαλανδρίου για την «λειτουργία γραφείου εκπαιδευτικής & συμβουλευτικής υποστήριξης (ΚΕΣΥ) στο 2ο ΚΕΣΥ Β’ Αθήνας, κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου του σχολείου, για το σχολικό έτος 2019-2020». Στην απόφαση σημειώνεται ότι την ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών καθώς και για τη χρήση της αίθουσας έχει ο φορέας που θα φιλοξενηθεί προσωρινά.

Το αίτημα για την παραχώρηση της αίθουσας είχε καταθέσει το 2ο ΚΕΣΥ, λόγω του πολύ σοβαρού προβλήματος έλλειψης προσωρινών γραφείων για την αξιολόγηση και υποστήριξη μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία, εν αναμονή της μίσθωσης κτιρίου από την Περιφέρεια Αττικής.

Με αφορμή την έκδοση της απόφασης η αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής αγωγής Ιωάννα Αθανασάτου υποστήριξε: «Με την παραχώρηση της αίθουσας, χάρη και στη σύμφωνη γνώμη της δ/ντριας του 4ου Γυμνασίου, κ. Χαρίκλειας Ποντίκα, και στις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του Δήμου μας ελπίζουμε ότι συμβάλλουμε στην επίλυση ενός οξυμένου εκπαιδευτικού και κοινωνικού προβλήματος, δεδομένης της ανάγκης για την υποστήριξη των μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Προσδοκούμε ότι θα υπάρξει το συντομότερο δυνατό μια οριστική λύση από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας στο πρόβλημα της έλλειψης γραφείων για το 2ο ΚΕΣΥ».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/1/2020