Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον δήμαρχο Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλο

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον δήμαρχο Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλο
Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα με μεγάλα έργα και δράσεις τόσο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση του Δήμου, όσο και τις εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν για την επέτειο 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Η υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής και δράσεων που θα αναδείξουν την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου Σαλαμίνας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον δήμαρχο του νησιού Γ. Παναγόπουλο.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στον αγώνα που δίνει ο δήμος για να βγει από αδιέξοδα ετών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε ειδικό κονδύλι που έχει εξασφαλιστεί για την αναβάθμιση αθλητικών χώρων (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ), έγινε γνωστή και σειρά έργων οδοποιίας που έχουν εγκριθεί, προϋπολογισμού άνω των 2 εκατ. ευρώ, ενώ προχωρά και η κατάρτιση μελέτης για κατασκευή μαρίνας στη Σαλαμίνα.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον δήμαρχο Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλο

Επίσης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας υλοποιούνται σημαντικά έργα ομβρίων στη Σαλαμίνα. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ζήτησε να υπάρξει μια ιεράρχηση των δράσεων προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και ζητήματα όπως το Δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, η διαχείριση των απορριμμάτων και η συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ, καθώς και η υλοποίηση παρεμβάσεων και έργων που θα αναδείξουν πολιτιστικούς και ιστορικούς χώρους του νησιού, όπως είναι για παράδειγμα το ψηφιακό μουσείο, το σπήλαιο του Ευριπίδη, κ.α.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν στο νησί με αφορμή την επέτειο 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και τη Μάχη των Θερμοπυλών.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από την Αντιπεριφερειάρχη κα Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη να συνεργαστούν στενά με τον δήμαρχο και την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη, προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής να συμβάλει έμπρακτα στο πρόγραμμα των εορτασμών.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον δήμαρχο Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλο

Ο Γ. Πατούλης με αφορμή τη συνάντηση δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα στην Περιφέρεια Αττικής βρισκόμαστε στο πλευρό του δήμου Σαλαμίνας προκειμένου να συμβάλλουμε ενεργά στην προσπάθεια αναπτυξιακής επανεκκίνησής του. Με τη στενή συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου μπορούν να υλοποιηθούν σημαντικά έργα υποδομών τα οποία θα αναδείξουν την πολιτιστική, ιστορική και τουριστική ταυτότητα όλων των νησιών του Σαρωνικού».

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη δήλωσε από την πλευρά της ότι η Περιφέρεια με έργα και πράξεις έχει αποδείξει πως βρίσκεται στο πλευρό όλων των δημάρχων των νησιών του Σαρωνικού.