Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στηρίζει τον αγώνα κατά της υποβάθμισης του νοσοκομείου «Αγία Όλγα»

Δέσποινα Θωμαΐδου, η

Με αφορμή τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και την όξυνσή τους το τελευταίο διάστημα, η Δημοτική Αρχή κάλεσε άμεσα χθες, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2020, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να συντονίσει από κοινού τη δράση, με όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει άμεσα τη ζωή των δημοτών, των εργαζομένων του Νοσοκομείου και όχι μόνο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας κατέθεσε κατεπείγον ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα,  ενάντια στην υποχρηματοδότηση και στην υποστελέχωση του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου  Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα» που έχουν οδηγήσει σε οξυμένα προβλήματα με ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό – ιατρικών εργαστηρίων και τεχνικό προσωπικό.

Δέσποινα Θωμαΐδου, η

Κατά την τοποθέτησή της η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε ότι: «Η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά θα προβώ σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου άμεσα να επιλυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων. Κυρίως λόγω της υποστελέχωσης σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, υπερασπιζόμενη το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, χωρίς καμία έκπτωση του επιπέδου των υπηρεσιών του Νοσοκομείου απέναντι στους ανθρώπους. Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή τόσο με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να δοθεί λύση άμεσα».

Τέλος, η Δημοτική Αρχή ζήτησε από όλες τις παρατάξεις να είναι μια γροθιά σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα και μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της δομής και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των δημοτών.

Δέσποινα Θωμαΐδου, η

Δήλωση Δέσποινας Θωμαΐδου για την αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας

Με αφορμή την υλοποίηση του έργου του οδοφωτισμού της Νέας Ιωνίας η Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαίδου προχώρησε στην εξής δήλωση:

Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η ολοκλήρωση του έργου της αναβάθμισης του οδοφωτισμού της Νέας Ιωνίας, με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών και λαμπτήρων LED στο σύνολο του Δήμου. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής, ενισχύει την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα πρόκειται για ένα «πράσινο» έργο αφού μειώνει το «περιβαλλοντικό αποτύπωμα» μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνει. Ελάχιστοι Δήμοι πανελλαδικά (15 περίπου σε σύνολο 332) έχουν ολοκληρώσει ένα τόσο σύνθετο έργο όπως είναι ο οδοφωτισμός. Άλλωστε είναι εμφανής η διαφορά φωτεινότητας στα περισσότερα σημεία και γειτονιές της Νέας Ιωνίας. Μάλιστα κάποια προβλήματα που υπάρχουν στο δίκτυο λόγω της αντικατάστασης των παλιών λαμπτήρων αντιμετωπίζονται γρήγορα και ενημερώνονται οι δημότες σχετικά.

Συνεχίζοντας η κα. Δέσποινα Θωμαΐδου επισήμανε ότι «οι αιρετοί οφείλουν να «κάνουν» πολλά και όχι να λένε πολλά. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας υλοποιούμε σειρά μικρών και μεγάλων έργων στην πόλη, έχοντας σαφή αντίληψη του μοντέλου της «βιώσιμης ανάπτυξης» των Δήμων και σίγουρα τέτοια έργα πρέπει να αποτελούν καλή πρακτική για όλους τους Δήμους της χώρας.

Δέσποινα Θωμαΐδου, η

«Τα έργα Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι είναι ψηλά στην ατζέντα μας στη νέα περίοδο και η πόλη της Νέας Ιωνίας  τα έχει ανάγκη» επεσήμανε η Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία πρόσφατα συμμετείχε σε επιστημονική ημερίδα με θέμα «Στρατηγικός Σχεδιασμός & Επιχειρησιακός Προγραμματισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Όραμα για το 2023» ως συντονίστρια της 2ης συνεδρίας όπου και τοποθετήθηκε για τα θέματα των Ευρωπαϊκών και διεθνών τάσεων καθώς και των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της Αυτοδιοίκησης.

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή της σημείωσε ότι «Το έργο της Αυτοδιοίκησης απαιτεί δουλειά σοβαρή και αθόρυβη και όχι «δημοσιοσχετιστικές» λογικές μόνο για το «θεαθήναι»! Ο κόσμος αντιλαμβάνεται και στο τέλος της ημέρας πιστώνει στον καθένα αυτό που του αναλογεί!».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νέα Ιωνία 23/1/2020