Στην εκδήλωση «Οι Πολλοί και οι Λίγοι. Πλήθος και Αρετή» για την Επέτειο των 2.500 ετών από τις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα, παρέστη η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μ. Πατούλη Σταυράκη

Στην εκδήλωση «Οι Πολλοί και οι Λίγοι. Πλήθος και Αρετή» για την Επέτειο των 2.500 ετών από τις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα, παρέστη η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μ. Πατούλη Σταυράκη
Στην εκδήλωση «Οι Πολλοί και οι Λίγοι. Πλήθος και Αρετή» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της στο πλαίσιο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» που έχει δημιουργήσει το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Εσωτερικών, παρέστη η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Η εκδήλωση που εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και τη Μάχη των Θερμοπυλών, αποτέλεσε και το συμβολικό κλείσιμο της 20ής συνάντησης υψηλού επιπέδου του Διεθνούς Κέντρου ΝιτζάμιΓκαντζάβι με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και επίδρασή της στη ζωή και την πολιτιστική κληρονομιά της Μεσογείου».

Με την ευκαιρία της συμμετοχής της στην εκδήλωση η Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα: «Οι επετειακές εκδηλώσεις για τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας προσφέρουν την ευκαιρία σε όλον τον κόσμο να γνωρίσει τη διαχρονική ιστορική σημασία των συγκεκριμένων γεγονότων για τον δυτικό μας πολιτισμό, από τότε μέχρι σήμερα.

Το γεγονός ότι επιφανείς προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από τον χώρο της επιστήμης και της τέχνης, μέσα από έναν κύκλο σημαντικών εκδηλώσεων, μεταφέρουν το μήνυμα του καθοριστικού ρόλου της Ελλάδας των κλασικών χρόνων στην αναχαίτιση της περσικής εισβολής διαφυλάσσοντας την ταυτότητα, τα ιδεώδη και τις αρχές ενός ανώτερου πνευματικά πολιτισμού που αποτέλεσε τη βάση του δυτικού πολιτισμού, είναι ο σημαντικότερος δίαυλος για να μεταφέρουν το μήνυμα του εορτασμού σε όλον τον κόσμο.

Ως Όμιλος που υπηρετούμε τις πανανθρώπινες αξίες και πρεσβεύουμε τη δύναμη της πνευματικής καλλιέργειας για το μέλλον των λαών, θεωρούμε ότι η Επέτειος των 2.500 ετών από τις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για να επανατοποθετηθούμε ως λαός απέναντι στο ένδοξο παρελθόν μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές για τη συμμετοχή τους στο μεγαλόπνοο αυτό εγχείρημα που υπενθυμίζει σε όλους εμάς τους Έλληνες ότι η τόλμη είναι αρετή που δεν προσδιορίζεται με το πλήθος αλλά με τη δύναμη της ψυχής».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 23 Ιανουαρίου 2020