ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ : Να δοθεί λύση στο πρόβλημα με το Αγία Όλγα χθες- Δήλωση του Παναγιώτη Μανούρη

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ : Να δοθεί λύση στο πρόβλημα με το Αγία Όλγα χθες- Δήλωση του Παναγιώτη Μανούρη

Δήλωση του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Δημιουργία – Αλληλεγγύη”,Παναγιώτη Μανούρη

Μετά τη διαμαρτυρία των εργαζομένων του νοσοκομείου “Αγία Όλγα”,στην οποία συμμετείχε,ο Επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ν.Ιωνίας και της Δημοτικής Παράταξης “Δημιουργία – Αλληλεγγύη”,Παν.Μανούρης,προέβη στην παρακάτω δήλωση για το θέμα που έχει προκύψει με την σοβαρή έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο,γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την πλημμελή λειτουργία του καθώς και τις αναβολές προγραμματισμένων χειρουργείων:

“Εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο “Αγ.Ολγα” με είχαν ενημερώσει για τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο. Άλλα λόγω κρίσης και άλλα λόγω αδιαφορίας του Κράτους , απέναντι στις εκκλήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν – Ε.Ι.Ν.Α.Π.), αλλά κάποιες φορές και της διοίκησης του Νοσοκομείου.Η κατάσταση απο τις αρχές του 2019 έφτασε στο απροχώρητο.Οι ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων δίνουν την σωστη εικόνα και το μέγεθος του προβλήματος.

Παναγιώτης Μανούρης”
Παναγιώτης Μανούρης”

Το Νοσοκομείο, που φημίζεται για τις υψηλού επιπεδου υπηρεσίες του ακόμα και μέσα στην κρίση, στηρίζεται πλέον εδω και καιρό στην αυτοθυσία του προσωπικού.

Στα πρόθυρα της εργασιακής -βιολογικής εξόντωσης τους  (burn out) οι εργαζόμενοι βάζουν μπροστά και πάνω απο όλα την υγεία των ασθενών και λειτουργούν στα όρια τους.Αυτά τα όρια σήμερα, λόγω  υποστελέχωσης, ξεπεράστηκαν.Η Κυβέρνηση, ακούγοντας την νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα “χτες”

-Αμεση κάλυψη των κενών στις θέσεις κλειδιά και παράλληλα ενίσχυση με μόνιμους γιατρούς , νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

– Δημόσια Νοσοκομεία.

– ‎Δημόσια Υγεία σε απόλυτη προτεραιότητα.

Το Νοσοκομείο μας, όπως και άλλα στη χώρα, κάτω απο συνθήκες που θα διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους δεν εχει να ζηλέψει σε τίποτε το οποιοδήποτε Ιδιωτικό -Ξενοδοχειακου τυπου Νοσοκομείο .

Οσοι τοπικοί μας “παράγοντες” αποφάσισαν με δηλώσεις τους να τζογάρουν στις εντυπώσεις απο το πρόβλημα πρέπει να δουν τις ευθύνες διαχρονικά.

Ευθύνες πολλές, σε σειρά, Κυβερνήσεων και πολιτικών απέναντι στην δημόσια Υγεία. Ατολμίες και αδιαφορία οδηγούν κόσμο στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία. Δεν είμαστε κατα των Ιδιωτικών Νοσοκομείων.

Είμαστε υπερ της άμεσης επίλυσης του προβληματος του Νοσοκομείου μας αλλά και την στελέχωση εξοπλισμό των Δημόσιων Νοσοκομείων σε όλη την χώρα που διαθέτουν κορυφαίους Γιατρούς , έμπειρους Νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό αλλα δυστυχώς πολύ λίγους στον αριθμό.

– Δημόσια Υγεία.

– Μόνιμες θέσεις εργασίας.

– Εκσυγχρονισμός δομών και μια αποτελεσματική διοίκηση με στοχοθεσία .

– ‎Άμεση λύση του προβλήματος που απειλεί να υποβαθμίσει ενα απο τα καλύτερα Δημόσια Νοσοκομεία μας, το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο “Αγία Όλγα”

 

Για την Δημοτικη Παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” ο επικεφαλής

Παναγιώτης Μανούρης”