Σ.Π.Α.Π.: 1η Αναδάσωση (Μαθητική) στη Νταού Πεντέλη

Σ.Π.Α.Π.: 1η Αναδάσωση (Μαθητική) στη Νταού Πεντέλη
Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και το 2020 συνεχίζει δυναμικά και δραστικά να προστατεύει καθώς και να βοηθάει στην ανάπλαση  και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό Όρος.

Με την έναρξη της νέας χρονιάς ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», διοργανώνει την 1η δράση Αναδάσωσης (Μαθητική) που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  24 Ιανουαρίου 2020 στις 10 π.μ. στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Σ.Π.Α.Π.: 1η Αναδάσωση (Μαθητική) στη Νταού Πεντέλη
Σ.Π.Α.Π.: 1η Αναδάσωση (Μαθητική) στη Νταού Πεντέλη
Στη δράση αυτή έχουν δηλώσει συμμετοχή Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία από Δήμους Μέλη του Συνδέσμου και όμορους Δήμους, δασοπρόσκοποι, εθελοντές, ευαισθητοποιημένοι πολίτες, σύλλογοι και φίλοι του Πεντελικού.

Οι μαθητές των σχολείων και όλοι όσοι παρευρεθούν στη δράση αναδάσωσης θα έχουν την ευκαιρία να φυτέψουν δενδρύλια όπου αργότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν την ευκαιρία να τα ποτίσουν και να τα φροντίσουν.

Με τη δράση αυτή δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας καθώς και εθελοντισμού. Παράλληλα οι μικροί μας φίλοι εκπαιδεύονται στη διαδικασία της φύτευσης και τους μεταφέρουμε την αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όλοι μαζί δηλώνουμε παρόντες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για άλλη μία φορά, συμμετέχοντας και σε αυτή την αναδάσωση ενισχύοντας με τη δυναμική μας παρουσία την προσπάθεια για να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό.

Σημείο συνάντησης: Είσοδος Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2108033622 & 2106131461