Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού : Ενημερώση για το Αθλητικό Κέντρο

Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού : Ενημερώση για το Αθλητικό Κέντρο
Η εύρυθμη λειτουργία του Αθλητικού Κέντρου του Νέου Ψυχικού, αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή Δημοτική Αρχή.  Γίνονται δε, όλες οι προσπάθειες, ώστε να επαναλειτουργήσει το ταχύτερο δυνατό νόμιμα και με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για τους Δημότες μας.

Για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών μας και προκειμένου να μην υπάρχει παραπληροφόρηση, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

– Το Κολυμβητήριο στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού δεν είχε ποτέ άδεια λειτουργίας. Παρά τις συνεχείς εγκλήσεις από τις αρμόδιες αρχές ελέγχου αθλητικών εγκαταστάσεων, η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αμελήσει να προχωρήσει στις διαδικασίες έκδοσης άδειας λειτουργίας. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την διενέργεια ανάκρισης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία κάλεσε για εξηγήσεις Αντιδήμαρχο της προηγούμενης διοίκησης.

– Μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα, η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, η οποία επί χρόνια έκρυβε το ζήτημα κάτω από το χαλί, αναγκάστηκε να καταθέσει τον Ιούνιο–Ιούλιο 2019 φάκελο αδειοδότησης του κολυμβητηρίου, ο οποίος όμως απορρίφθηκε από την σχετική Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής στις 30 Αυγούστου 2019. Δηλαδή δύο μέρες πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή.

– Στις 27 Αυγούστου συνέβη το τραγικό γεγονός της πτώσης πυλώνα φωτισμού στο κολυμβητήριο από την οποία κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του Αθλητικού Κέντρου στις 28 Αυγούστου. Όταν η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019, το Αθλητικό Κέντρο ήταν ήδη κλειστό. Έκτοτε έχει ξεκινήσει ένας αγώνας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης και προσαρμογών των χώρων, ώστε το κολυμβητήριο να επαναλειτουργήσει με νόμιμο και ασφαλή τρόπο.

– Σε επόμενη αυτοψία του Υγειονομικού, διαπιστώθηκε πως είχαν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, εκτός από την καθαίρεση του βατήρα του κολυμβητηρίου, ο οποίος πρέπει να απομακρυνθεί. Ο διαγωνισμός για την καθαίρεση του βατήρα βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα βγει ο ανάδοχος. Ως προς αυτό, αξίζει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού δεσμεύεται από μελέτη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής (η οποία παρά το ότι την είχε συντάξει, ουδέποτε έσπευσε να υλοποιήσει) που εκτιμά το κόστος της καθαίρεσης του βατήρα έως 70.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να υποχρεώνει τον Δήμο να ακολουθήσει τις διαδικασίες ανοιχτού – άρα και πιο χρονοβόρου – διαγωνισμού.

– Έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαίρεσης του βατήρα, η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει καταθέσει αίτηση αδειοδότησης του κολυμβητηρίου – με την αίρεση του συγκεκριμένου ζητήματος – ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα και αναμένει τη σχετική έγκριση της Περιφέρειας.

– Παράλληλα, η σημερινή δημοτική αρχή έχει καταθέσει και πρόταση χρηματοδότησης 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του Αθλητικού Κέντρου. Με την έγκριση της μέχρι το τέλος του 2020, θα μπορέσει να προχωρήσει και περαιτέρω ο εκσυγχρονισμός του πολυχώρου στο Αθλητικό Κέντρο.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να επιλύσει ένα ζήτημα, το οποίο με ευθύνη της προηγούμενης Διοίκησης διογκώθηκε και έφτασε στο μη παρέκει προκαλώντας μέχρι και εμπλοκή της Δικαιοσύνης. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σύντομα το κολυμβητήριο του Δήμου μας θα αποδοθεί στους συμπολίτες μας με τρόπο νόμιμο και με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.