Νέος φόρος έως και 20.000 ευρώ σε αυτοκίνητα που ρυπαίνουν στην Ε.Ε

Νέος φόρος έως και 20.000 ευρώ σε αυτοκίνητα που ρυπαίνουν στην Ε.Ε
Νέος φόρος θα κληθούμε  να  πληρώσουμε  για τα  ρυπογόνα  αυτοκίνητα  που θα φτάνει έως και τα 20.000 ευρώ ως έξτρα «οικολογικός» φόρο.

Αίτια όπως φαίνεται η Ε.Ε και πίεση που ασκεί στα κράτη μέλη για την προστασία του περιβάλλοντος , και από ότι φαίνεται μεταφράζετε σε φόρους πολύ κοστοβόρους.

Αρχής γενομένης από την Γαλλία η οποία ενεργοποιεί δραστικά φορολογικά αντικίνητρα για τη χρήση, ρυπογόνων αυτοκινήτων, αλλά και όσων επιθυμούν την αγορά οχημάτων με πολλά άλογα και χωρίς τις “υποβοηθήσεις” υβριδικών συστημάτων. Ειδικότερα, με βάση το νέο σχέδιο που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό της χώρας για το 2020, όσα αυτοκίνητα από την 1η Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους έχουν εκπομπές CO2 άνω των 173 gr/km κατά NEDC, θα επιβαρύνονται με έξτρα φόρο οικολογίας που θα ξεκινά από τα 12.500 ευρώ.

Εάν τώρα, σύμφωνα με το Newsauto.gr το αυτοκίνητο έχει εκπομπές CO2 άνω των 185 gr/km (κατά NEDC), τότε ο φόρος ανεβαίνει στα 20.000 ευρώ. Από την 1η Μαρτίου που θα μπει σε πλήρη εφαρμογή το νέο πρότυπο ρύπων WLTP, τα όρια θα διαμορφωθούν στα 201 και 213 gr CO2/km αντίστοιχα.

Η είδηση για το νέο αυτό φόρο έχει ως αποτέλεσμα στη Γαλλία να ξεκινήσουν πολλές συζητήσεις για το πόσο η Κυβέρνηση της χώρας θέλει σιγά-σιγά να βγάλει από το παιχνίδι τα γρήγορα αυτοκίνητα και τα μεγάλα SUV, αφού ο νέος φόρος ουσιαστικά διπλασιάζει τον παλιό που ίσχυε μόνο για πολύ ακριβά μοντέλα (ήταν 10.500 ευρώ).