ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία και γιορτή εθελοντών 2019 στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία και γιορτή εθελοντών 2019 στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Για να κάνεις το καλύτερο δώρο στον διπλανό σου δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα, αλλά λίγο από τον χρόνο και την διάθεσή σου. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διοργανώνοντας μια ημέρα γεμάτη εθελοντισμό την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου.

Εθελοντική χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία

Και ποιο καλύτερο δώρο, από αυτό που μπορεί, κυριολεκτικά, να χαρίσει ζωή στον συνάνθρωπο.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και ο Σύλλογος των εργαζομένων του διοργανώνουν την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία τους την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου από τις 8.00 το πρωί έως 13.30 το μεσημέρι στη Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας).

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία και γιορτή εθελοντών 2019 στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Η αιμοδοσία θα γίνει, παραδοσιακά, με τη βοήθεια του κινητού συνεργείου του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, ενώ κεράσματα για τους εθελοντές αιμοδότες θα ετοιμάσουν τα μέλη των ΚΑΠΗ και τα μαγειρεία των δημοτικών παιδικών σταθμών.

 «Το αίμα είναι τόσο πολύτιμο και, συνάμα, τόσο εύκολο να το προσφέρεις. Για αυτό και λέμε ότι τις φετινές γιορτές το πιο χρήσιμο δώρο προς τον συνάνθρωπο δεν απαιτεί να ανοίξουμε το πορτοφόλι, αλλά την καρδιά μας», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.
Γιορτή Εθελοντισμού

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, Τρίτη 10/12 στις 17.30, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής βραβεύει τους εθελοντές γιατρούς που ανιδιοτελώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Ηρακλειώτες μέσα από την υπηρεσία των Δημοτικών Ιατρείων, καθώς και τα μέλη του Σώματος Εθελοντών του Δήμου, τα οποία βοηθούν πολυποίκιλα και καθημερινά την πόλη, με δράσεις από κοινωνικό έως περιβαλλοντικό προσανατολισμό.

Την εκδήλωση συνοδεύει μουσικά το Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου Αττικής με τις πιανίστριες Μυρτώ Πετρατζά και Δανάη Γκαϊφύλλια, ενώ στον χώρο θα φιλοξενηθούν δημιουργίες – εμπνευσμένες από τον Εθελοντισμό – του γνωστού Ηρακλειώτη καλλιτέχνη Νίκου Ψαρρού.