«Γαλάζια» αυτοδυναμία στην ΚΕΔΕ με 65% – 20 έως 21 έδρες

«Γαλάζια» αυτοδυναμία στην ΚΕΔΕ με 65% – 20 έως 21 έδρες
Ξεκάθαρη επικράτηση της παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» με καταμετρημένα τα 280 ψηφοδέλτια από τα 511, σε σύνολο ψηφισάντων στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΚΕΔΕ για την περίοδο 2019 – 2023.

Από την αρχή θεωρήθηκε «γαλάζια υπόθεση» η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ μιας και η Νέα Δημοκρατία διαθέτει ισχυρή επιρροή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που πιστοποιήθηκε και στις εκλογές της Ένωσης Περιφερειών με την σαρωτική νίκη του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η πλειοψηφία των δημάρχων που εκλέχθηκαν τον Μάιο προέρχονται από την κεντροδεξιά παράταξη και αυτό διασφάλισε μια ξεκάθαρη υπεροχή και στις αρχαιρεσίες για την Κεντρική Ένωση των Δήμων. Όπως είναι λογικό είναι διάχυτη η ικανοποίηση απόψε στο «γαλάζιο» στρατόπεδο που τα αποτελέσματα δικαιώνουν την στρατηγική του ενωτικού ψηφοδελτίου και του ανοίγματος σε πρόσωπα κοινής αποδοχής.

Βάση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων η παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» εκλέγει 20 έως 21 μέλη στο νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ, το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να παίρνει 6 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 με 3 και η παράταξη Ιωακειμίδη 2.

Πλέον και με βάση την συμφωνία που έγινε, ο επόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα κριθεί από την σταυροδοσία που θα έχουν ο δήμαρχος Μενεμένης Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Όποιος έρθει πρώτος σε ψήφους θα λάβει και το χρίσμα.