Δήμος Χαλανδριου: 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Δήμος Χαλανδριου: 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών
“Η βία κατά των γυναικών συνιστά επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη.” (4η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών στο Πεκίνο).

Η 25η Νοεμβρίου αποτελεί ημέρα-ορόσημο, καθώς τα επίπεδα της βίας κατά των γυναικών παραμένουν διεθνώς υψηλά: Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA), μία στις 10 γυναίκες στην ΕΕ έχει υποστεί κάποια μορφή έμφυλης βίας, από την ηλικία των 15 ετών και άνω, μία στις 20 έχει πέσει θύμα βιασμού, μία στις 5 έχει υποστεί σωματική ή/και σεξουαλική βία από νυν ή τέως σύντροφο.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου θα πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Συγκεκριμένα:

Για τρίτη συνεχή χρονιά στελέχη του Κέντρου υλοποιούν επιμορφωτικές συναντήσεις αξιωματικών σε αστυνομικά τμήματα της Βορειοανατολικής Αττικής, αναφορικά με το νομικό πλαίσιο και τη διαχείριση των περιστατικών έμφυλης βίας. Στις 21 Νοεμβρίου θα λάβει χώρα η πρώτη συνάντηση στο Α.Τ. Παιανίας. Οι δράσεις θα συνεχιστούν στα Α.Τ. Ν.Ιωνίας, Μαραθώνα, κ.α. και θα ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο.

Στις 26 Νοεμβρίου, στελέχη του Κέντρου θα συμμετάσχουν σε ημερίδα για την έμφυλη βία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με τίτλο “Γυναίκα για μια ζωή χωρίς σημάδια…”. και θέμα ομιλίας “Ενδοοικογενειακή βία, μορφές και νομικό πλαίσιο”. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Περικλέους 55, Χολαργός, στις 6:00 μ.μ. και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Στις 4 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο με θέμα Υγιείς Οικογενειακές Σχέσεις στα μέλη του ΚΑΠΗ Χαλανδρίου, το οποίο θα λάβει χώρα στο ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου, Ηλιάδος 23, στις 10:30 π.μ.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙOY