Τον νέο Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, συνεχάρη η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μ.Πατούλη Σταυράκη

Τον νέο Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, συνεχάρη η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μ.Πατούλη Σταυράκη
«Χαιρετίζουμε τη βούληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετέχει θεσμικά σε πρωτοβουλίες της αυτοδιοίκησης που θα συμβάλλουν στην προαγωγή του πολιτισμού, της παιδείας και του περιβάλλοντος»

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και νέο Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε)Απόστολο Τζιτζικώστα, είχε η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, στο πλαίσιο επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη, τον οποίον και συνεχάρη για τη μεγάλη εκλογική του νίκη και τον νέο του θεσμικό ρόλο ως Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, η Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, χαρακτήρισε την εκλογή του με ευρύτατη πλειοψηφία στο τιμόνι των Περιφερειών της χώρας, ωςμία ισχυρή εντολή για να χαράξει η ΕΝ.Π.Ε νέες σύγχρονες πολιτικές σε όλους τους τομείς, μετη συμμετοχή τηςτοπικής αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμίδων.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε ζητήματα προαγωγής πολιτισμού, παιδείας και περιβάλλοντος, η κυρία Πατούλη, χαιρέτισε τη βούληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετέχει θεσμικά σε πρωτοβουλίες της αυτοδιοίκησης που θα συμβάλλουν στην προώθηση των παραπάνω στόχων ώστε να συνδιαμορφωθεί ένα σύγχρονο εθνικό και ευρωπαϊκό «γίγνεσθαι».

«Όλοι μας, ως φορείς της αυτοδιοίκησης,μέσα από τον θεσμικό ρόλο που ο καθένας μας αντιπροσωπεύει, βρισκόμαστε ενώπιον μίας μεγάλης πρόκλησης: να δουλέψουμε ομαδικά, να συνεργαστούμε ως κοινωνίες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδομε στόχο να αναδείξουμε τη σπουδαία πολιτιστική μας κληρονομιά, να εκσυγχρονίσουμε το πολιτιστικό μας «προϊόν» και να το καταστήσουμε πανανθρώπινα προσβάσιμο μέσα από τις δυνατότητες που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, να επενδύσουμε στην προαγωγή της γνώσης και της παιδείας, να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ευσυνείδητων πολιτών που θα ζουν και θα λειτουργούν με σεβασμό στον άνθρωπο αλλά και στο περιβάλλον. Στην προσπάθεια αυτή η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πεύκη, 18 Νοεμβρίου 2019