Η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώτρια των εκδηλώσεων με αφορμή την 75η επέτειο της απελευθέρωση της Αθήνας από τη Γερμανική κατοχή

Η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώτρια των εκδηλώσεων με αφορμή την 75η επέτειο της

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιείται αγώνας δρόμου Μνήμης και Τιμής «Μπλοκ 15-Σκοπευτήριο Καισαριανής» την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Η Περιφέρεια Αττικής με αφορμή τη συμπλήρωση στις 12 Οκτωβρίου, 75 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη Γερμανική κατοχή, συνδιοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη».

Μαζί με την Περιφέρεια Αττικής συμμετέχουν στη διοργάνωση, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ο Δήμος Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η ΕΡΤ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 αγώνας δρόμου Μνήμης και Τιμής «Μπλοκ15 – Σκοπευτήριο Καισαριανής». Η σχετική εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην αποτύπωση των δεινών που υπέστη η χώρα κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής, αλλά και στην ανάδειξη του αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό/ναζισμό. Στη φετινή διοργάνωση δίνεται έμφαση στην καλλιτεχνική δράση και ζωή στα χρόνια της Κατοχής.

Η εκκίνηση στο ΜΠΛΟΚ 15 (Στρατόπεδο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α’, Χαϊδάρι) θα γίνει στις 09.00 π.μ. και θα ακολουθήσει απονομή επάθλων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής (10.30 έως 11.00 π.μ.).