Η Νέα Ιωνία αποχαιρέτησε τον τέως Δήμαρχο Ανδρέα Καφετζή

Η Νέα Ιωνία αποχαιρέτησε τον τέως Δήμαρχο Ανδρέα Καφετζή

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του τέως Δημάρχου Νέας Ιωνίας Ανδρέα Καφετζή (2002), τήρησε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης προτού αρχίσει η 21η Τακτική Συνεδρίαση την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Λίγο πριν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου ανέγνωσε το βιογραφικό του σημείωμα, παρουσίας της συγκινημένης συζύγου του που παραβρέθηκε στην αίθουσα.

Βιογραφικό Σημείωμα – Ανδρέας Καφετζής

Γεννήθηκε στις Σάπες Κομοτηνής την 01/04/1939 και εκεί έζησε την παιδική του ηλικία. Μόλις τελείωσε το σχολείο, πέρασε με υποτροφία στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης (Ζαρίφειο), την οποία τελείωσε το 1959 λαμβάνοντας το πτυχίο του δημοδιδάσκαλου.

Κατόπιν, έδωσε εξετάσεις και μπήκε στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Μετά από εξαετή φοίτηση, έλαβε το πτυχίο της ιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1965 και ονομάστηκε ανθυπίατρος.

Στη συνέχεια, έκανε ειδικότητα οφθαλμιάτρου στο νοσοκομείο Αγία Όλγα της Νέας Ιωνίας από το 1965 ως το 1970. Τελειώνοντας την ειδικότητα, τοποθετήθηκε ως θεραπευτής οφθαλμίατρος στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας από το 1970 ως το 1987.

Παράλληλα, υπηρέτησε ως ιατρός της τότε Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής, απ’ όπου και αποστρατεύθηκε το 1986 μετά από αίτησή του, λαμβάνοντας το βαθμό του υποστρατήγου του υγειονομικού. Διατηρούσε ιατρείο στην οδό Μεσολογγίου 20 στη Νέα Ιωνίας από το 1970 ως το 2016.

Ασχολήθηκε με τα κοινά του Δήμου Νέας Ιωνίας, όπου κατάφερε να εκλέγεται επί τέσσερις συνεχόμενες τετραετίες. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας του κ. Περτσεμλίδη και εξελέγη Δήμαρχος Νέας Ιωνίας από τη δημοτική ομάδα μετά την ασθένεια και παραίτηση του τότε Δημάρχου, για έξι μήνες το 2002.