Μαθητική πορεία στην Αθήνα για το κλίμα

Μαθητική πορεία στην Αθήνα για το κλίμα

Εκατοντάδες  μαθητές πραγματοποίησαν πορεία, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, αλλά και τους πολιτικούς, ώστε να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής .Η πορεία κατέληξε μπροστά στη Βουλή.

Η σημερινή δράση των μαθητών εντάσσεται στο πλαίσιο του παγκόσμιου μαθητικού κινήματος Fridays For Future που διαμαρτύρεται για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Το κίνημα, που σήμερα έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 170 χώρες, ξεκίνησε πέρυσι από την πρωτοβουλία της δεκαεξάχρονης σήμερα Greta Thunberg, της Σουηδής, η οποία απέδειξε ότι κάθε φωνή μπορεί και πρέπει να ακουστεί.

Μαθητική πορεία στην Αθήνα για το κλίμα

Τα συνθήματα που ακουστήκαν ήταν πολλά: «Όλοι μαζί, για το περιβάλλον», «Θέλουμε αλλαγή», «Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;»

Οι μαθητές  πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν για αρκετή ώρα μετά την πορεία στην Πλατεία Συντάγματος, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Παρασκευή, στις 27 Σεπτεμβρίου, στις 12:00. Ένα ραντεβού που όπως και τη σημερινό, δεν αφορά μόνο την Αθήνα, αλλά πολλές πόλεις του κόσμου και της Ελλάδας.