Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αττικής ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Στα ζητήματα δημόσιας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή. Άμεσα δρομολογούμε παρεμβάσεις για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που χρονίζουν»

Με τη μετάβαση του στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αττικής στη Περιφερειακή Διεύθυνση Μεταφορών επί της λεωφόρου Μεσογείων, ολοκλήρωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τον κύκλο επισκέψεων που πραγματοποίησε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής με στόχο να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Διευθύνσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής Γ. Δημόπουλος. Παρόντες ήταν επίσης οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικού Τομέα Χ. Ρώμας, Θ. Κουτσογιαννόπουλος, Σ.Αλυμάρα, Γ.Αγγελόπουλος, Φ. Καλογήρου, Μ. Κουρή, Ε. Μπαρμπαγιάννη, Ε. Αβραμοπούλου, Γ. Βλάχος, Γ. Γεωργόπουλος και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, Ηλίας Δόλγυρας.

«Θα δώσουμε έμφαση στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία»

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τους Προϊστάμενους των Διευθύνσεων για τις ελλείψεις και τις ανάγκες που υπάρχουν και ζήτησε πλήρη και στοιχειοθετημένη καταγραφή των προβλημάτων, με στόχο να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας τους.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση υπογράμμισε πως προτεραιότητα είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, η μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και η καταπολέμηση των παθογενειών που βάζουν εμπόδια στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και στις δράσεις κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν ως μείζονα προβλήματα το χωροταξικό ζήτημα, καθώς όπως επισημάνθηκε είτε δεν επαρκούν τα υπάρχοντα κτίρια για τη στέγαση όλων των υπηρεσιών, είτε σε αρκετά από αυτά δεν τηρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές σε τομείς όπως για παράδειγμα η πυρασφάλεια.

Παράλληλα, σχεδόν από όλες τις Διευθύνσεις υπογραμμίστηκε το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών ειδικά σε αυτές που έχουν στην αρμοδιότητά τους,  τους υγειονομικούς ελέγχους σε ιδιωτικά κέντρα και δομές υγείας, τη δημόσια υγεία, τα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας, την αδειοδότηση επιχειρήσεων. Ενδεικτικά αναφέρθηκε, πως απαιτείται άμεσα ενίσχυση προσωπικού στο απολυμαντήριο επί της Ιεράς Οδού, επαναλειτουργία του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας όπου γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ επισημάνθηκε πως η Αττική είναι η μοναδική περιφέρεια που δεν διαθέτει Κέντρο Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Επιπρόσθετα επισημάνθηκε η δυστοκία να επιβληθούν kentr4πρόστιμα σε υγειονομικές επιχειρήσεις λόγων ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα και τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών προγραμμάτων.

Ο κ. Πατούλης διαμήνυσε πως στα θέματα δημόσιας υγείας θα επιδείξει μηδενική ανοχή και πρόσθεσε πως προτεραιότητά του είναι η ενίσχυση, διεύρυνση αλλά και επαναξιολόγηση με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας.

«Στα θέματα που έχουν σχέση με την προστασία της ζωής των πολιτών, την προάσπιση της υγείας τους και την ασφάλεια τους θα είμαστε πολύ αυστηροί και δεν θα επιτρέψουμε καμία καθυστέρηση και καμία χρονοτριβή σε όσες διαδικασίες απαιτούνται. Οι πολίτες μας ελέγχουν και οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θα επενδύσουμε στον ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας μας»

Απευθυνόμενος στο σύνολο των εργαζομένων ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε πως τους θέλει συμμάχους και συνοδοιπόρους στη μάχη για να αλλάξει η Αττική και να αποκτήσει πιο kentr5σύγχρονο και πιο λειτουργικό πρόσωπο, υπέρ των πολιτών.

«Μόνος μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα των πολιτών» επισήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Διαπιστώνω ότι γίνονται μεγάλες εκπτώσεις σε κρίσιμες λειτουργίες της Περιφέρειας εξαιτίας χρόνιων παθογενειών. Θα δώσουμε έμφαση στο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού αναζητώντας τις βέλτιστες λύσεις για να βοηθήσουμε το έργο σας. Όλοι μαζί θα κάνουμε μία νέα αρχή ισότιμα και για τους 66 Δήμους του λεκανοπεδίου», σημείωσε ο κ. Πατούλης.