ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Την διαδικασία εκλογής του νέου του προεδρείου καθώς και των μελών που θα στελεχώσουν τις δύο επιτροπές του Δήμου, ολοκλήρωσε στις καθιερωμένες – με την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου – δημαιρεσίες το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής.

Το αποτέλεσμα των δημαιρεσιών βρίσκει τις 5 εκ των 6 παρατάξεων που απαρτίζουν το νέο δημοτικό συμβούλιο της πόλης να μετέχουν είτε στο προεδρείο του ΔΣ, είτε στις δύο επιτροπές, εξασφαλίζοντας έτσι το πνεύμα συμμετοχικότητας που απαιτεί η νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το νέο προεδρείο

Διαπαραταξιακή είναι η σύνθεση του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, όπως προέκυψε από τις επιλογές των παρατάξεων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.  Ο Γιώργος Πέτρου αποτέλεσε, όπως ορίζει ο Κλεισθένης, την πρόταση της δημοτικής αρχής για την θέση του προέδρου, όπου και εξελέγη με ευρεία πλειοψηφία, ανανεώνοντας έτσι την θητεία του. Η επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών, Αιμιλία Τζίβα, εκλέχθηκε στην θέση της αντιπροέδρου ενώ η Κατερίνα Ασημακοπούλου ήταν η πρόταση της παράταξης ΠΝΟΗ Ηράκλειο για να εκλεγεί, ακολούθως, ως γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου.

Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Με την συμμετοχή 4 εκ των 6 παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου (όπως ορίζει το μέτρο που όρισαν οι τροποποιήσεις του Κλεισθένη) στελεχώθηκαν οι δύο επιτροπές: Οικονομική και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Στις εκλογές, που ακολούθησαν την αντίστοιχη διαδικασία για το προεδρείο, εξελέγησαν τα μέλη που πρότειναν αναλογικά οι παρατάξεις ως εξής:

Για την Οικονομική Επιτροπή οι Γιώργος Πέτρου, Γιώργος Οικονομίδης, Μαριάννα Ζούρου από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ο Σάκης Μήνας από τη μείζονα μειοψηφία, ο Γιάννης Φίλανδρος από την ΑΚΕΠ και ο Χρήστος Τσουλουχάς από την ΠΝΟΗ. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Νίκος Σπυρόπουλος, Μαίρη Ιγγλέση, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου, Γιώργος Παπαδημητρίου, Μαρία Γαλακτοπούλου, Κατερίνα Ασημακοπούλου.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής οι Νίκος Σπυρόπουλος, Δημήτρης Τσεκούρας, Ηλίας Μοσχονάς από την δημοτική αρχή, ο Ηλίας Μπάρμπας από τη μείζονα μειοψηφία, ο Γιάννης Κεσκινίδης από την ΑΚΕΠ και η Κατερίνα Ασημακοπούλου από την ΠΝΟΗ.Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Δημήτρης Δημητρόπουλος, Μαίρη Ιγγλέση, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, Δημήτρης Τσαπραζλής, Μαρία Γαλακτοπούλου και Χρήστος Τσουλουχάς.

 Για την συμπλήρωση των 9 μελών των δύο επιτροπών απομένουν ακόμα τρία μέλη στην κάθε μία τα οποία, σύμφωνα με το Νόμο, ορίζει ο δήμαρχος.

«Κάνοντας την ουσιαστική αρχή της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας για τη νέα δημοτική περίοδο, εκλέξαμε τα μέλη του διαπαραταξιακού προεδρείου και των δύο επιτροπών του Δήμου. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους ψηφίστηκαν να συμμετέχουν σε αυτές τις θέσεις, οι οποίες, σε μια εποχή που απαιτεί σύνεση και συναίνεση, έχουν ιδιαίτερο βάρος ευθύνης.

Προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι, και θα είναι, το Ηράκλειο να συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά, να γίνεται κάθε ημέρα καλύτερο», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.