ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και φέτος το καλοκαίρι οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης των σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να είναι έγκαιρα έτοιμα, ώστε οι μαθητές να τα βρουν όμορφα και λειτουργικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η εργολαβία που τρέχει είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος των τελευταίων ετών, αφού η δημοτική αρχή διεκδίκησε και κατάφερε να εξασφαλίσει ένα σεβαστό κονδύλι από χρηματοδοτούμενα προγράμματα για να μπορέσει έτσι να διαθέσει για φέτος 500 χιλιάδες ευρώ στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των σχολικών μονάδων της πόλης.

 

Σε όλα τα σχολεία του Ηρακλείου έγιναν, γίνονται ή θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης προβληματικών σημείων, βαψίματα, συντήρηση, βελτίωση και αύξηση υποδομών, προμήθειες υλικών κ.α.

Ενδεικτικά παραδείγματα, ολοκληρώθηκαν, συνεχίζονται ή μπαίνουν άμεσα μπροστά: η ανακαίνιση στις τουαλέτες του 1ου Λυκείου, του 4ου Γυμνασίου και του 5ου Γυμνασίου, η αλλαγή στις πόρτες των αιθουσών του 4ου Λυκείου, η αναβάθμιση του φωτισμού και του αύλειου χώρου στο 6ο Γυμνάσιο, η βελτίωση των χώρων του 1ου Γυμνασίου, το πλήρες εξωτερικό βάψιμο στο 7ο, το 14ο και το 13ο Δημοτικό καθώς και το εξωτερικό και το εσωτερικό βάψιμο του κτιρίου του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αναλαμβάνουμε να προετοιμάσουμε τα σχολεία της πόλης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να εξασφαλίσουμε τις πλέον κατάλληλες συνθήκες για τους μαθητές. Δουλεύουμε μεθοδικά και με ένταση όλο το καλοκαίρι για να διορθώσουμε καταστάσεις που προέκυψαν μέσα στην σχολική χρονιά που πέρασε αλλά και να συνεχίσουμε την εκστρατεία της διαρκούς αναβάθμισης των υποδομών και του εξοπλισμού των σχολικών μονάδων. Για το μέλλον των παιδιών δεν κάνουμε εκπτώσεις», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Θυμίζουμε ότι από την περασμένη σχολική περίοδο, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου φυλάσσονται είτε από σχολικούς φύλακες, είτε από το πρόγραμμα φύλαξης που εφαρμόζει η δημοτική αρχή σε συνεργασία με επαγγελματίες του χώρου. Έτσι, οι εργασίες που έγιναν μέσα στην χρονιά, πολλώ δε μάλλον αυτές που γίνονται σε ευρύ φάσμα μέσα στο καλοκαίρι, δεν θα πάνε χαμένες ως θύματα βανδαλισμού, φαινόμενα που έχουν κάθετα μειωθεί μετά την εντατικοποίηση της φύλαξης των σχολείων.