Συνάντηση του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου  Πατούλη με το νέο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη

Γ. Πατούλης: Προχωρούμε σε στρατηγική συνεργασία Περιφέρειας και Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για  να επιτευχθεί άμεσα ο στόχος της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της Αττικής

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική 2014-20” και οι δυνατότητες αύξησης της απορροφητικότητας  βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες Παρασκευή ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος  Πατούλης με το νέο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Στο πλαίσιο της συζήτησης υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα αποκέντρωσης πόρων και χρηματοδότησης έργων στρατηγικής σημασίας σε επίπεδο υποδομών στην Αττική.

Επιπλέον συμφωνήθηκε να γίνει  μια καταγραφή έργων στα οποία υπάρχουν ήδη ώριμες μελέτες προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησης τους.  Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξουν οριζόντιες και κάθετες δράσεις για μια σειρά από έργα. Μεταξύ αυτών μπορεί να είναι και δράσεις που αφορούν στο επιχειρείν και σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.  Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι είναι δεδομένη η βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου για στενή και συστηματική συνεργασία με τη νέα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση του νέου Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει στρατηγική συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου να επιταχυνθεί ο στόχος της αναπτυξιακής επανεκκίνησης.

« Η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της αναπτυξιακής και επενδυτικής υστέρησης των τελευταίων ετών.  Προχωρούμε σε στρατηγική συνεργασία Περιφέρειας και Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για  να επιτευχθεί άμεσα ο στόχος της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της Αττικής.

Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Αττικής δεν κατάφερε να εξασφαλίσει υψηλά επίπεδα απορροφητικότητας. Οφείλουμε να κινηθούμε με στοχευόμενες προτάσεις για να διεκδικήσουμε επιπλέον πόρους για την ανάπτυξη της Αττικής».