ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Από την περιοχή της Καναπίτσας ξεκίνησε ο νέος κύκλος της μεγάλης εργολαβίας των φετινών ασφαλτοστρώσεων που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στο πλαίσιο της διαρκούς εκστρατείας για την αναβάθμιση των υποδομών, της ασφάλειας και της λειτουργικότητας της πόλης.

Τα συνεργεία δουλεύουν αυτές τις ημέρες στην οδό Μενελάου, η οποία φρεζάρεται για να στρωθεί με τη νέα άσφαλτο. Ακολούθως τα έργα θα συνεχιστούν στις οδούς: Θερμοπυλών, Αγ. Θηρεσίας, Βοιωτίας, Κανάρη, Ζεφύρου, Παρνασσού, Δεκελείας, Ταϋγέτου και άλλους δρόμους της γειτονιάς που θα πάρουν σειρά σε δεύτερη φάση.

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για τις οδούς Γκιώνας, Ηρώς Κωνσταντοπούλου και Αγησιλάου οι οποίες, ως στενοί, μικροί δρόμοι, δεν θα στρωθούν με νέα άσφαλτο αλλά με κυβόλιθους. Με την πεζοδρόμησή τους η Ηρώς Κωνσταντοπούλου και η Αγησιλάου θα μπορέσουν έτσι να «κουμπώσουν» στις ήδη στρωμένες με κυβόλιθους, κάθετες σε αυτές οδούς ήπιας κυκλοφορίας: Κοραή και Αριστοτέλους αντίστοιχα.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην Καναπίτσα, η εργολαβία των ασφαλτοστρώσεων θα μετακινηθεί στις άλλες περιοχές του Ηρακλείου. Άλλωστε, έχουν ακόμα να γίνουν πολλά αφού, θυμίζουμε, η φετινή εργολαβία είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην πόλη με πάνω από 65 δρόμους και τους παράδρομούς τους να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα των παρεμβάσεων (ήδη έχουν ασφαλτοστρωθεί αρκετοί δρόμοι της πόλης σε περιοχές του κέντρου, του Π. Ηρακλείου κ.α.).

Και όλα αυτά χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος, καθώς η δημοτική αρχή διεκδίκησε και πέτυχε οι ασφαλτοστρώσεις αυτής της χρονιάς να χρηματοδοτηθούν με 5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως σε όλες τις σχετικές παρεμβάσεις, ο Δήμος έχει ήδη έρθει σε επαφή με τις εταιρίες που κάνουν παρεμβάσεις στο υπέδαφος της πόλης (τηλεφωνίας, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κτλ) ειδοποιώντας τους να ολοκληρώσουν τώρα όποιες εκκρεμότητες έργων έχουν στους δρόμους οι οποίοι πρόκειται να ασφαλτοστρωθούν, προκειμένου να μην υπάρξουν νέες άπαξ και μπει το καινούργιο οδόστρωμα.

«Συνεχίζουμε την παράδοση που ξεκινήσαμε από την πρώτη χρονιά της πρώτης μας θητείας, να πραγματοποιούμε ασφαλτοστρώσεις κάθε χρόνο, σε κάθε γειτονιά της πόλης που το έχει ανάγκη.

Με την συνέχιση των έργων αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές αποδεικνύουμε ότι τα φετινά έργα δεν ήταν μια προεκλογική κίνηση, αλλά η συνέχεια της προσπάθειας που κάνουμε τα τελευταία 5 χρόνια και η εγγύηση ότι το ίδιο θα κάνουμε και τα επόμενα 4, με μόνο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Ηρακλείου», τονίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.