ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Με διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και εντολή του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποδεσμεύονται δεκάδες αστυνομικοί από φρουροί VIP προσώπων.

Στόχος του κ. υπουργού  είναι να βγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους, στην καθημερινή μάχη κατά του εγκλήματος, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Η αποδέσμευση αφορά δεκάδες αστυνομικούς που είχαν διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια αρχηγών κόμματων που δεν εξελέγησαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, πρώην βουλευτών, ευρωβουλευτών, μελών της προηγούμενης κυβέρνησης και πρώην γενικών γραμματέων υπουργείων.

Οι εν λόγω αστυνομικοί επανέρχονται κανονικά από αύριο στις οργανικές τους θέσεις. Το ίδιο ισχύει και το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται στα γραφεία μη εκλεγμένων βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Έναν αστυνομικό δικαιούνται πλέον οι βουλευτές

Επιπλέον, σχετική διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει να μειωθούν οι αστυνομικοί των υπουργών (σε τέσσερις) και των Υφυπουργών (σε δύο) της κυβέρνησης ενώ οι γενικοί γραμματείς δεν θα έχουν κανέναν αστυνομικό πλέον.

Το απόσπασμα της διαταγής της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, διευκρινίζεται, ότι εκλεγμένοι βουλευτές και ευρωβουλευτές δικαιούνται έναν αστυνομικό, ο οποίος όμως δεν πρέπει να ανήκει στην Αμεση Δράση και τις υπηρεσίες ασφάλειας.